• Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Onderweg naar Luik, de ‘vurige’ stede’ kan je stoppen in Flemalle om het kasteel en park te bezoeken. Een moment om te koesteren.

 

  • Een gemeentehuis waar je niet naast kunt kijken
  • 3 verschillende tuintypes in het park

Het kasteel van ‘La Petite Flémal'

Het kasteel ligt op de Grand' Route et doet sinds 1938 dienst als gemeentehuis van de stad Flémalle. Het is in verschillende fases opgetrokken tussen de XVIIe en de XVIII eeuw. De laatste fase dateert van 1984.

Het park van ‘La Petite Flémal'

Rondom dit kasteel ligt een publiek park waar je verschillende tuintypes aantreft: een Italiaanse, Franse en Engelse tuin.
Eens de poort binnen, word je overweldigd door een wolk van bloemengeuren. Je staat zo in de Italiaanse tuin waar verschillende bloemenperken in felle kleuren elkaar afwisselen. Nadien volgt de Franse tuin, netjes omlijnd en geaccentueerd door een rondpunt in mozaïek. Rest er jou alleen nog de ontdekking van het achterste deel van het park... Opgebouwd als een Engelse landschapstuin met als trekpleisters water en rotspartijen, kriskras verspreid. Helemaal zoals de natuur zelf het voorbeeld geeft.

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Visites

Enkel voor groepen op afspraak

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden