• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Op een rots aan de rand van het dorp zie je de vestigingswerken van het Feodale kasteel van Moha.

Een heel oud kasteel

Het kasteel werd gebouwd in de 7e eeuw en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een fort. Maar in 1376 werd het fort bestormd, ingenomen en ontmanteld door de Hutois.

Sindsdien kan het publiek bekijken wat er nog overblijft van de ruïnes van het fort. Funderingen, torens, kelders en trappen zijn zorgvuldig bewaard gebleven zodat je getuige kan zijn van een heftig verleden.

Op het programma

Naast het bezoek aan de ruïnes voorziet het Feodale kasteel van Moha ook randanimatieMiddeleeuwse feesten, verhaalwandelingen, ontdekking van lokale producten en andere animaties worden regelmatig georganiseerd, net als ludieke animaties voor kinderen.

Je kan ook een privé-animatie reserveren: het Kasteel van Moha biedt formules aan voor verjaardagsfeestjes en vrijgezellenfeesten.

Praktische informatie

Formules:

  • Je kunt een gratis vrij bezoek kiezen en eventueel verhelderende documenten of een ludiek familiespel aankopen die je wegwijs maken in de ruïnes.
  • Als je in groep komt, kun je een betalende rondleiding verkrijgen.
  • Tal van andere formules zijn mogelijk voor schoolgroepen.

Openingsuren

  • Van Pasen tot Allerheiligen
  • Van maandag tot vrijdag, van 9.00 tot 16.00 uur
  • In juni, juli en augustus ook open op zondag, van 10.00 tot 16.00 uur

Wat je plannen ook zijn, het Kasteel van Moha heeft altijd een aangepast programma voor jou in petto!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Cafetaria - Parking tweewielers - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden