• Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed
  • Rondleiding en ontdekking

Gelegen tussen Nivelles en La Louvière, biedt de  Burcht van Ecaussinnes-Lalaing bezoeken en animatie in een echte middeleeuwse omgeving.

Dit middeleeuwse fort staat op de fundamenten van het voormalige kasteel en bewaart de herinnering aan de grote families die er woonden: de Lalaing, de Croÿ en vervolgens de van der Burch. De begane grond doet denken aan de Middeleeuwen (de wapenzaal is indrukwekkend). De eerste verdieping doet meer denken aan de 17e eeuw. Een grote verscheidenheid aan collecties wordt tentoongesteld en maakt het kasteel tot een interessant museum.
Het kasteel en de moestuin staan op de lijst van uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Het kasteel is ook een locatie voor films en series zoals de "The White Queen" van de BBC.

Het kasteel bezoeken

Groepen van minimaal 10 personen

Van april tot oktober, elke dag op reservering.
Rondleidingen op aanvraag.

Individuele bezoekers en gezinnen

Van april tot september, op zondag van 14.00 tot 18.00 uur

Tarieven

Volwassenen € 8

Senioren en studenten € 6

Kinderen € 5

+ € 2 per persoon voor een rondleiding (school) of € 50 per groep.

Voel je vrij om je dag af te sluiten met een bezoek aan de groentetuin van het kasteel.

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Parking

Visites

Individueel - Groep

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden