pdf

Grotten van Remouchamps, een stukje natuurschoon in de provincie Luik

Sinds 18 mei openen enkele attracties en musea opnieuw hun deuren voor het Belgische publiek. Nederlanders moeten nog even wachten tot de grens met België opengaat.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
 • Grot en spelonk

Ontdek de grotten van Remouchamps en geniet van de langste ondergrondse gangen ter wereld die toegankelijk zijn voor toeristen! Een uitzonderlijk natuurspektakel in de provincie Luik.

Stel je een enorme grot voor in het centrum van een dorp voor! 

Eerst te voet en dan op het water!

Wandel doorheen de verschillende zalen en galerijen die verspreid zijn over 800 meter naar het hart van de grot. De terugreis per boot gaat doorheen de soms smalle en lage galerijen. 

Het Wonder der Wonderen is sinds 1828 toegankelijk voor toeristen. In de grot loopt zich de enige bevaarbare ondergrondse rivier van België, de Rubicon. Houd je ogen open en observeer de vleermuizen of de Sottais, kleine mysterieuze wezens die in de rotsen van de grotten leven.

Te ontdekken:

 • De kathedraal met een 40 meter hoog plafond waarin een gebouw van 12 verdiepingen past!
 • De Palmboom, een uniek natuurverschijnsel in het midden van de Rubicon
 • Het labyrint

Goed om te weten

 • Het is mogelijk om het bezoek aan de Grotten van Remouchamps met de Monde Sauvage van Aywaille te combineren.
 • Rondleidingen met meertalige gids (FR, NL, EN, DE) 

Onze favoriet

U kunt de 'vleermuis-techniek' bewonderen die de schipper gebruikt om de boot tegen de stroom in te bewegen: hij heft zijn voeten in de lucht en beweegt de boot naar voren door op het plafond te 'lopen'!

Een onvergetelijke ervaring in de spelonken van de aarde!

Prijs

Prijs volwassenen: van € 14 tot € 16 - kinderen: van € 11 tot € 14. Raadpleeg de website van de Grotten van Remouchamps voor de groepsprijzen.

Praktische informatie

Duur

Maximumduur1:15

Diensten/Faciliteiten

Diensten

 • Rondleiding voor groepen

Dieren

  Huisdieren niet toegelaten
  Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.