pdf

Vresse in de vallei van de Semois | De oude tabaksdorpen

  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 13 km leidt je langs de Semois naar de oude tabaksdorpen. Onderweg wandel je door bossen en velden, krijg je een panoramisch zicht op de ganse vallei en bezoek je Laforêt, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

Vertek: kerk van Vresse
Afstand: 13 km

Stap voor stap

De luswandeling volgt vooral de loop van de Semois. Ze biedt heel wat natuur- en cultuurlandschappen zoals de oude stenen brug, de Pont Saint Lambert uit de 18e eeuw of de "Naglémont", een panoramisch uitzichtpunt op 340 meter hoogte.

Als je door de bossen en op het platteland loopt, zie je oude tabaksdroogschuren, een oud washuis of de beroemde 'Pont de claies' (een rustieke brug gemaakt met gevlochten takken) in de dorpen Mouzaive en Laforêt, dat behoort tot een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

Aanbevelingen

Draag stevige wandelschoenen en aangepaste kledij. Vergeet je picknick niet. Wees extra voorzichtig bij regenweer. Sommige afdalingen kunnen zwaar zijn en een wandelstok is geen overbodige luxe bij steile gedeeltes.

Download de details van deze wandeling via de link hiernaast.

Praktische informatie

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Maximumafstand13 Km

Duur

Maximumduur4:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.