• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Ontdek tijdens deze 7 km lange wandeling in de provincie Luik het meer van Robertville, het kasteel van Reinhardstein, de "Nez de Napoléon" en de Warchevallei.

Na de dam van het Meer van Robertville volg je een pad tussen overhang en steile hellingen.

Het Kasteel van Reinhardstein komt in zicht. Zittend op zijn arendsnest daagt het je uit... omdat je er via steile paden omheen moet.

De hellingen volgen elkaar op tot aan de "Nez de Napoléon": deze rots biedt een prachtig panorama op de Warchevallei, waar de route zich bij aansluit.

De wandeling gaat een steeds smaller wordend dal in. Een laatste klim laat je toe om te genieten van het uitzicht over de wilde vallei, gekenmerkt door de voetafdruk van deze machtige vesting.

Vertrek: parking van de dam van Robertville
Afstand: 7 km
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Bewegwijzering: groene rechthoek
Online route: download de interactieve kaart, de beschrijving en het gpx-bestand van de wandeling

Bezienswaardigheden en activiteiten in de streek

Blijven slapen in de buurt van Robertville

Andere ideeën voor wandelingen, fietstochten en autotochten

Oostkantons, abdijen en kastelen die recht uit de middeleeuwen komen

Langs de heel prachtige route kunt u genieten van de ingebedde landschappen van de valleien van de Our en de gedempte sfeer van het Hertogenwald, waar zich kastelen verbergen die recht uit de middeleeuwen komen.

 

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden