• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 5 km neemt je mee naar een afgelegen streek in het zuiden van de provincie Namen: die van de plateaus van de Croix-Scaille waar nog steeds de herinning hangt aan de wapenfeiten van de Verzetsbeweging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op deze hoogtes kan de invloed van het continentaal klimaat het landschap van het plateau veranderen in een toendra. De Tour du Millénaire (Millenniumtoren) is het vertrekpunt van je wandeling en heeft de gevolgen van de barre weersomstandigheden ondervonden. Hij stortte verschillende keren in.

Volg in de voetstappen van de Maquisards die in dit afgelegen bos een ideale beschuttingsplaats vonden voor het Verzet.

Vertrek: Millenniumtoren (Croix-Scaille)
Afstand: 5 km (mogelijkheid om te koppelen aan een andere bewegwijzerde wandelingen voor een totale afstand van 12 km)
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: rode rechthoek
Online: download de interactieve kaart en het gpx-bestand van de wandeling

Zien en doen in de omgeving

15 buitengewone wandelingen in Wallonië

Download de onderstaande brochure voor nog 14 buitengewone wandelingen op ontdekking naar onze mooie Wallonië:

Buitengewoon Wallonie - 15 gezinswandelingen

Ontdek de meest ongelofelijke en ongewone dingen tijdens 15 verrassende gezinswandelingen. Het zijn korte, aantrekkelijke en zeer goed bewegwijzerde wandelingen. Ideaal voor jonge wandelaars!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden