• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 6 km brengt je naar het paradijs van Luik, in de hangende tuinen. 

Door de route van de Hellingen van de Citadel te volgen, via smalle trappen en steegjes, leiden je stappen je naar een aaneengesloten reeks terrassen, boomgaarden, bossen, moestuinen, siertuinen en historische woningen. Geheime hoeken voor wandelaars die op zoek zijn naar het buitengewone...

Klaar voor een stevige klim op de trap van Bueren? Na de 378 treden bereik je een uitkijkpunt van waar je een adembenemend uitzicht over de stad heeft.

Vertrek: Museum van het Waalse Leven - Luik
Afstand: 6 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: ja
Online: download de interactieve kaart en het gpx-bestand van de wandeling

Goed om te weten

De hellingen zijn open voor het publiek van 9.00 tot 18.00 uur (of 17.00 uur van 01/11 tot en met 28/02)

Bezienwaardigheden en activiteiten in de omgeving

15 buitengewone wandelingen in Wallonië

Download de onderstaande brochure met nog 14 andere buitengewone wandelingen op ontdekking naar ons mooie Wallonië.

Buitengewoon Wallonie - 15 gezinswandelingen

Ontdek de meest ongelofelijke en ongewone dingen tijdens 15 verrassende gezinswandelingen. Het zijn korte, aantrekkelijke en zeer goed bewegwijzerde wandelingen. Ideaal voor jonge wandelaars!

 

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden