Voor een wandeling van meerdere dagen in het zuiden van België zijn er Grote Routepaden (GR) of Lange Afstand Wandelpaden (LAW). Bij sommige wandelingen kan je gebruikmaken van bivakplaatsen of paalkampeerplaatsen voor de nacht. Kijk hier voor accommodaties . Onderaan de pagina verwijzen we naar websites met aanvullende routes en informatie.

Een overzicht van de meest populaire meerdaagse uitgezette wandelingen in de Ardennen en Wallonië:


Door de bossen van Chimay (178 km)

 Door de bossen van Chimay (178 km)
Deze GR-route door de bossen van Chimay leidt door een nog vrij onbekend en rustig gebied, rijk aan natuur. De tocht heeft onderweg negen bivakplaatsen of paalkampeerplaatsen waar je je (trekkers)tentje voor de nacht mag opzetten.Escapardenne Eisleck Trail (106 km)

 Escapardenne Eisleck Trail (106 km)
Een prachtige trekking dwars door het hart van de Ardennen. Deze route loopt van La Roche-en-Ardenne naar Kautenbach in Groothertogdom Luxemburg. De tocht vraagt veel klimmen en dalen. De trail telt vijf pittige etappes van 17 tot 26 kilometer.La Transardennaise (160 km)

La Transardennaise (160 km)
Een van de mooiste wandelingen van België doorkruist karakteristieke Ardense bossen, prachtige valleien (de Lesse, de Ourthe en de Semois) en pure landschappen van Belgische Luxemburg. De route van zeven etappes is uit te breiden met de Transfamenne.La Transfamenne (57 km)

 La Transfamenne (57 km)
Deze route van drie etappes is een aanvulling van de Transardennaise. De trekking voert door heuvelachtig en bosrijke delen van Nassogne en Marche-en-Famenne naar het bekende La Roche-en-Ardenne. Een uitgestrekt gebied is door UNESCO aangewezen als global park en heet Geopark Famenne-Ardenne.La Transgaumaise (140 km)

 La Transgaumaise (140 km)
In het meest zuidelijke deel van België je door een verstilde streek. Het gebied is nog vrij onontdekt. De Gaume heeft een zuidelijke uitstraling door de huizen in zachtgele zandsteen. Ook de beschutte ligging maakt dat het klimaat er zachter is dan elders in de Ardennen.Langs trappistenabdijen (290 km)

 Langs trappistenabdijen (290 km)
Uniek in het zuiden van België is de route langs Trappistenabdijen van Orval, Chimay en Rochefort. Dat is wandelen langs historie en door natuurrijke gebieden. Onderweg kun je genieten van ambachtelijke en unieke trappistenbieren. De route is verdeeld in een etappe Orval-Rochefort (116 km) en een van Rochefort-Chimay (174 km).De valleien van de Ourthe en de Laval (105 km)

 De valleien van de Ourthe en de Laval (105 km)
Vijf wandellussen laten je het natuurpark van de Ourthe verkennen. Je vertrekt steeds vanaf hetzelfde punt oom een ander deel te ontdekken. De routes variëren van zeventien tot zevenentwintig kilometer.Saint-Hubert, tussen rivieren de Lesse en de Lomme (78 km)

 Saint-Hubert, tussen rivieren de Lesse en de Lomme (78 km)
Als je gaat wandelen in de uitgestrekte bossen van Saint-Hubert ga je volledig op in de natuur. Onderweg zijn bivakplaatsen waar je je tent voor de nacht kunt opzetten.

Kijk voor een overzicht van alle langeafstandsroutes in Wallonië en de Ardennen bij deze Vlaamse website voor Langeafstandswandelpaden in België . Daarnaast geeft de organisatie voor GTA (Grande Traversée des Ardennes) informatie in het Nederlands over lange wandelroutes. Ook vind je er wandelroutes die in Duitsland en Frankrijk verder gaan. De website van de provincie Belgisch Luxemburg biedt informatie over langeafstandswandelingen in hun gebied.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

20 onvergetelijke wandeltochten
Downloaden