Wandelen in Wallonië en de Ardennen

Liefhebbers van fauna en flora, wandelaars of ervaren sportbeoefenaars, ontdek onze talrijke wandelingen en trektochten in Wallonië. Elk ervan klinkt als de belofte van prachtige landschappen. Download onze wandelroutes, de natuur wacht op jou!

Wandelbrochures en - routes

Of je nu liever korte wandelingen maakt of een echte kilometervreter bent, in Wallonië en de Ardennen vind je wel een wandeling die bij je past. Ontdek diverse wandelingen in een enkele brochure.

Bent je op zoek naar een specifieke wandeling? Zoek op regio en moeilijkheidsgraad en download of bekijk de wandelingen individueel. In deze rubriek vind je het nieuwe Grote-Routepad in Wallonië dat langs de trappistenabdijen van Chimay, Rochefort en Orval loopt, maar ook de Transardennaise, de eerste route van de Grande Traversée des Ardennes (GTA). Voor mensen met beperkte mobiliteit zijn er ook wandelingen met Access-i-certificaat.

Kastelentochten en buitengewone wandelingen

Vanaf de top van hun torens met kantelen, aanschouwen vele eeuwen je aandachtig. Stap terug in de tijd en 'bestorm' de Waalse forten. Onze brochure met kastelentochten bevat autotochten, fietstochten en wandelingen.

Droomt je van de uitgestrekte natuur en buitengewone ontdekkingen? Wallonië zit vol met verborgen pareltjes en schhatten! Ontdek ze tijdens een van onze buitengewone wandelingen.

Knooppuntennetwerken

Je bent misschien al bekend met de fietsknooppunten, maar wist je dat er ook knooppuntnetwerken zijn voor wandeltochten? Op elk kruispunt geeft een nummer de kruising aan en de mogelijke richtingen naar de volgende nummers. Zo kan je je eigen route samenstellen, volgens je eigen tempo en tijd! Het netwerk is aanwezig in de Oostkantons en Picardisch Wallonië