• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze 10 km lange wandeling volgt de Haine midden in een onverwacht vochtige zone in deze industriestreek rond het Kasteel van Boussu bij Bergen.

Vanaf de groene parel, het park van het Kasteel van Boussu, kom je midden in een enorm natuurgebied. Ga verder langs het water, de Saubin.

Deze vredige landschappen verruil je voor strengere, de terrils van putten 7 en 8 van Hornu. Die zwarte bergen getuigen van de vroegere mijnbouw, net als de RAVeL die langs het oude station van Warquignies loopt waar al het vervoer uit de mijnen toekwam.

Vlak voor je terugkeert naar Boussu maak je nog een kleine omweg naar links naar de Brasserie Desevaux.

Vertrek: 7300 Boussu
Afstand: 10 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de wandeling.

Wat is er te doen in en rond Boussu?

Waar kun je overnachten in de buurt van Boussu?

Andere ideeën voor wandelingen, fietstochten en autoritten in de regio:

Van de Borinage naar de Centrumregio

De Borinage en de Centrumregio nemen je mee op ontdekkingstocht naar hun kastelen, met name die van Seneffe en Trazegnies, maar ook naar de getuigen van hun industriële geschiedenis, zoals de mijnsites van Bois-du-Luc en Grand-Hornu.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden