Voor een wandeling van meerdere dagen in het zuiden van België zijn er Grote Routepaden (GR) of Lange Afstand Wandelpaden (LAW). Bij sommige wandelingen kan je gebruikmaken van bivakplaatsen of paalkampeerplaatsen voor de nacht. Kijk hier voor accommodaties

Kijk voor een overzicht van alle langeafstandsroutes in Wallonië en de Ardennen op de website van Groteroutepaden. Daarnaast geeft de organisatie voor GTA (Grande Traversée des Ardennes) informatie in het Nederlands over lange wandelroutes. Ook vind je er wandelroutes die in Duitsland en Frankrijk verder gaan. De website van de provincie Belgisch Luxemburg biedt informatie over langeafstandswandelingen in hun gebied.

Een overzicht van de meest populaire meerdaagse uitgezette wandelingen in de Ardennen en Wallonië:

Grande Traversée

De Grote Doorsteek door het Woud van het Land van Chimay | Ontdek GR-route

Langeafstandswandeling door het Woud van het Land van Chimay, ontdek via dit GR-pad het boslandschap in Wallonië. Om de 15 km zijn er bivakplaatsen of paalkampeerplaatsen die gratis en zonder reservering te gebruiken zijn.
Houffalize

Escapardenne | Grote grensoverschrijdende wandelroute

Ontdek de Ardennen te voet op een belangrijke grensoverschrijdende route tussen België en het Groothertogdom Luxemburg, die de bekkens van de Maas en de Rijn met elkaar verbindt.
Randonnée en Wallonie - Guide - voyage - Ardennes - chemins - route

De Transardennaise: van La Roche-en-Ardenne tot Bouillon in 7 etappes

Dit GTA-parcours verbindt de 160 km tussen La-Roche-en-Ardenne en Bouillon in 7 etappes en wordt gezien als een van de mooiste trektochten van België.
Hotton - Ardens dorp

La Transfamenne | Grote wandelroute in Wallonië

De Transfamenne-route volgt de Transardennaise vanuit Nassogne om La Roche-en-Ardenne in 3 etappes te bereiken.

Grote Routepad Trappistenabdijen van Wallonië

Dit Grote Routepad (GR) of Lange Afstands Wandeling (LAW) in de Ardennen voert van abdij naar abdij, op ontdekking naar de trappistenbieren van Chimay, Rochefort en Orval. Deze trappistenroute voert je door het rustgevende landschap tussen de abdijen. Gelegenheid genoeg om de diverse abdijbieren te leren kennen.
Parc Naturel des 2 Ourthes - Houffalize

Het valleipad van de Ourthe en de Laval | Geweldige wandelroute

Het valleipad van de Ourthe en de Laval is een van de langste routes in de Ardennen. Het pad doorkruist het prachtige natuurpark van de Twee Ourthes.
Entre Lesse et Lomme - Itinéraire randonnée - Aire de bivouac Lesse

Tussen Lesse en Lomme | Wandeling van 78 km in de Ardennen

78 km in 3 dagen is de wandeling die het grote woud van Saint-Hubert voor jou in petto heeft. Verken deze mooie streek van de Ardennen via bivakplaatsen.
  

 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

20 onvergetelijke wandelingen - van 10 tot 20 km
Downloaden