De Belgische Ardennen staan bekend als prachtig wandelgebied. Ook andere delen van Wallonië bieden volop verrassende wandelmogelijkheden. Geniet in elk seizoen van mooie vergezichten, rijke natuur en uniek cultureel erfgoed.


Spa en de Hoge Venen

Hoor je Spa, dan denk je aan water! De plaatsnaam is wereldberoemde om zijn bronwater. Logisch dat er in en rondom de stad veel water is. In de heuvelachtige omgeving vind je wandelingen langs beekjes en naar bronnen. Een heerlijke regio om te ‘herbronnen’! In het oosten liggen de Hoge Venen. In dit uitgestrekte veengebied zijn veel wandelroutes. Vaak wandel je er over houten vlonderpaden om de tere en natte veengronden te beschermen. De beste wandelstartpunten zijn Baraque Michel, Mont Rigi en Signal de Botrange. Deze laatste is met 694 meter het hoogste punt van België. Een prachtig gebied voor elk seizoen!
 
Randonnée dans la vallée de la Hoëgne

Onvergetelijke wandeling in de vallei van de Hoëgne

Van een klein beekje dat geboren wordt op de Venen, groeit de Hoëgne uit tot een rivier met een romantisch maar ook onstuimig karakter tijdens deze wandeling van 11 km.

Te voet rond het Kasteel van Reinhardstein | Wandeling in de Oostkantons

Ontdek tijdens deze 7 km lange wandeling in de provincie Luik het meer van Robertville, het kasteel van Reinhardstein, de "Neus van Napoleon" en de Warchevallei.
Château - Franchimont - Theux - province de Liège - XIᵉ siècle

Te voet rond het Kasteel van Franchimont | Wandeling in de provincie Luik

Deze wandeling van een goede 5 km in Theux, provincie Luik, onthult je de prachtige Hoëgnevallei en het indrukwekkende middeleeuwse fort.


Durbuy en La Roche

Durbuy en La Roche-en-Ardenne liggen in het hart van de Ardennen. De plaatsen staan bekend om hun charme en gezelligheid. Ook het aanbod van goede restaurants, winkels en gezellige cafés maken deze plaatsen in trek. Rondom de stadjes strekken de Ardennen zich als pure natuur uit. Vooral wandelaars die van stijgen en dalen houden zijn hier op hun plek. Hoge en uitstekende rotspartijen bieden vaak prachtige uitzichtpunten op bijvoorbeeld de meanderende Ourthe-rivier. Op de oever in het dal heb je kans dat je beverdammen tegenkomt. Zo zijn de Ardennen zoals je je voorstelt.
 
Geopark - Famenne-Ardenne - patrimoine - géologie - Wallonie - Durbuy - Dolmen de Wéris

Onvergetelijke wandeling in Wéris | Grootse landschappen

Deze wandeling van ongeveer 15 km met vertrek uit Wéris in de Famenne trekt snel naar de Ardennen met zijn adembenemende landschappen.
Randonnée en Wallonie - Guide - voyage - Ardennes - chemins - route

De Transardennaise: van La Roche-en-Ardenne tot Bouillon in 7 etappes

Dit GTA-parcours verbindt de 160 km tussen La-Roche-en-Ardenne en Bouillon in 7 etappes en wordt gezien als een van de mooiste trektochten van België.
Ourthe - Le Cheslé - Panorama

Buitengewone wandeling in Bérismenil nabij Le Hérou | Wandeltocht in het land van de Kelten

Deze sportieve wandeling van 5 km neemt je mee naar de wilde Ardennen via de Rots van Le Hérou met uitzicht op een meander van de Ourthe.


Bouillon en Tombeau du Géant

Het zuidelijke deel van de Ardennen is het stroomgebied van de Semois. Het water heeft diepe dalen gesleten in het gesteente. Natuurliefhebbers kiezen voor de ongerepte loofbossen waar veel wild zoals de wilde kat voorkomt. De hoge rotsplateaus zorgen voor prachtige uitzichten. Het zijn de mooiste plekjes voor een pauze. Een bijzondere locatie is de Tombeau du Géant (het graf van de reus), een uitzichtpunt op een heuvel waar de Semois in een perfecte cirkel omheen stroomt. De belangrijkste bezienswaardigheid is Bouillon. Deze middeleeuwse stad met zijn beroemde burcht is een prima startpunt voor wandelaars. Na een wandeling, en die zijn er talrijk, kan je in het stadje vol statige herenhuizen kiezen uit heerlijke shop- en eetadresjes en gezellige terrassen.
 

Te voet rond het kasteel van Bouillon | Wandeling in de provincie Luxemburg

Een mooie wandeling van 7 km die vertrekt in de eeuwenoude stad Bouillon en langs de Semois loopt.
Botassart - panorama - Tombeau du Géant

Onvergetelijke wandeling in Botassart | Waar een rivier stroomt

Deze leuke wandeling van 13 km met vertrek aan 'Le Tombeau du Géant' in Botassart neemt je mee langs de oevers van de Semois.
Buitengewone wandeling in Rochehaut | Duizelingwekkende wandeltocht
Klaar voor een stevige klim? Adrenaline en hoogteverschillen! De duizelingwekkende wandeling neemt eerst een steil pad, daarna volgen er ladders boven een leegte om terug naar Rochehaut te klimmen.


Dinant, Namen en het Maasdal

In het zuidwestelijke deel van de Ardennen is een aanrader voor wandelaars die natuur en cultuur willen combineren. De provincie Namen is het stroomgebied van de Maas. De rivier zorgt her en der voor stoere hellende kliffen. Ook liggen plaatsen sfeervol aan de rivier. Het gezellige Dinant heeft een fotogenieke ligging met de citadel en kerk aan het water. Ook elders zie je aan weerszijden van de Maas statige huizen en liggen in de omliggende valleien fraaie kasteeltjes. Een voorbeeld zijn die van Vêves en Annevoie. Deze laatste heeft prachtig aangelegde tuinen. De stad Namen, hoofdstad van Wallonië, heeft een compact en gezellig stadscentrum vol mooie winkels en verleidelijke banketbakkers en terrasjes.
château - contes des fées - Celles

Te voet rond het Kasteel van Vêves | Wandeling in de provincie Namen

Deze wandeling van een goede 6 km rond het Kasteel van Vêves brengt je naar een charmante streek, met uitzicht op Celles, een van de mooiste dorpen van Wallonië.
Circuit Gourmand 10 - Abbaye de Floreffe

Te voet rond de Abdij van Floreffe | Wandeling vlak bij Namen

Deze wandeling van 8 km neemt je mee langs de Samber vlak bij Namen.
Bord de Meuse - Village - Waulsort - Panorama

Buitengewone wandeling in Waulsort | De Belle époque

In Waulsort is het de stilte die het meest opvalt… Een kalmte die schril afsteekt bij het bruisende leven in het dorp in het begin van de 20e eeuw.


Henegouwen

De provincie Henegouwen is voor de ontdekkende wandelaar. Glooiend en vriendelijk platteland waar bijzonder industrieel erfgoed en bijzondere architectuur zijn te vinden. In het westelijke deel van Wallonië ligt deze provincie die een uniek aantal Unesco-monumenten telt. Een voorbeeld zijn de scheepsliften die al eeuwen worden ingezet om hoogteverschillen in rivieren te overbruggen. Ook klokkentorens staan op de werelderfgoedlijst, evenals folkloristische feesten in Ath en in Bergen (Mons). Een bijzondere regio met een groot aantal wandelingen om de natuur en het erfgoed te ontdekken.
Ellezelles - Sentier de l'étrange - Wallonie insolite

Onvergetelijke wandeling in Ellezelles | Wandeling te midden van de heuvels

Deze wandeling van 13 km rond Ellezelles neemt je mee op ontdekking naar een landelijk gebied waar de zoetheid van het leven zichtbaar is in de gehuchten.
Ontdek het Kasteel van Beloeil en zijn park in de provincie Henegouwen

Te voet rond Beloeil | Wandeling in Picardisch Wallonië

Deze wandeling van 19 km rond het Kasteel van Beloeil, tussen Bergen en Doornik, is een aangename combinatie van waterlopen, musea en platteland.
Te voet rond het Kasteel van Boussu | Wandeling vlak bij Bergen
Deze 10 km lange wandeling volgt de Haine midden in een onverwacht vochtige zone in deze industriestreek rond het Kasteel van Boussu bij Bergen.


Slag bij Waterloo en Waals-Brabant

Ten zuiden van het gewest Brussel strekt de provincie Waals-Brabant zich uit. De streek is natuurlijk bekend om de Slag bij Waterloo waar Napoleon zijn historische nederlaag leed. De slagvelden en de locaties van die strijd zijn een van de vele culturele bezienswaardigheden. Andere bijzondere plaatsen zijn de kerk in Nivelles, een van de grootste en oudste romaanse kerken. De gotiek is te zien in de imposante abdijruïnes van Villers-la-Ville. Wandelen in Waals-Brabant is wandelen langs culturele bestemmingen!
Abbaye de Villers-la-Ville - Ruines

Onvergetelijke wandeling in Villers-la-Ville

Van alle onvergetelijke wandelingen in Wallonië, mag je deze van Villers-la-Ville in Waals-Brabant niet missen. Geniet van de grootsheid van een abdij en een woud.

Onvergetelijke wandeling in Waterloo | In het hart van de veldslag

Deze wandeling van 14 km neemt je mee in het spoor van het slagveld van Waterloo.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

20 onvergetelijke wandelingen - van 10 tot 20 km
Downloaden