• Attracties
  • Chocolatier
  • Rondleiding en ontdekking

Vraag je je af wat het verband is tussen Karel de Grote en chocolade? Misschien vind je het antwoord wel in een pralinedoosje van de chocolaterie Charlemagne in het Belgische Herstal.

Volgens de legende zou Karel de Grote geboren zijn in Herstal. In de 17de eeuw werd op die locatie een boerderij gebouwd. Sinds 1974 herbergt die boerderij een chocolaterie die dan voor de naam 'Charlemagne' gekozen heeft.

Na de geschiedenis, de zalige zoetigheden

Truffels, mousseline, orangettes, pralines en chocoladerepen: het wordt allemaal gemaakt in de ateliers. Chocoladestukjes in 16 smaken, of het nu zwarte, witte of melkchocolade is... voor elk wat wils en soms verrassend.

Pierre-Yves, de chocolatier, zet de traditie van het ambachtelijke productieproces van Belgische chocolade voort door te blijven zoeken  naar nieuwe smaken en bereidingstechnieken.

Chocolade die z'n smaakt dankt aan de cacaomassa

Er is iets bijzonders aan de chocolade van Charlemagne: de chocolade is niet gevuld, maar dankt z'n smaak aan de cacaomassa. De aroma's worden daar vastgehouden.

Die bereidingswijze is beschermd door een internationaal octrooi.

Chocolaterie Charlemagne in Herstal, wanneer de geschiedenis lekker zoet wordt.

Place Jacques Brel 8,4040Herstal
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden