• Attracties
  • Brouwerij
  • Rondleiding en ontdekking

Ontdek het mysterieuze universum van de Brasserie des Légendes in Ellezelles met haar 100% natuurlijke bieren, van het veld in het glas.

De Brasserie des Légendes, die in het hart van Wallonië in de provincie Henegouwen ligt, werd opgericht in 2006. Deze brouwerij bestaat uit de Brasserie des Géants en de Brasserie Quintine, die elk hun eigen productie verzorgen.

Bezoek de 2 sites van de brouwerij:

Het hele jaar door ben je welkom op de 2 productiesites en in taverne-restaurant "Au Chaudron des Légendes", of je er nu bent voor een culturele uitstap, een bedrijfsuitje, een oldtimertocht, een wandel-, fiets- of motortocht of simpelweg om een dagje te ontspannen met de hele familie.

  • Site Quintine

De Brasserie Quintine dankt haar naam aan een legendarische heks uit de streek. De brouwerij heeft Quintine-bier (blond) en Hercule-bier (bruin), op basis van gerst die ze zelf kweken, in de aanbieding.

De Quintine Bio-Organic: verkozen tot 'Best Belgian Beer of Wallonia' in 2012 en 2016, in de categorie blond biobier met een alcoholgehalte dat lager is of gelijk aan 6,5%.

De Hercule: verkozen tot beste bruine bier van Wallonië in 2012.

  • Site Goliath

Er worden heel wat legendes geassocieerd met de bieren die deze brouwerij produceert, zoals het bier van de Ducasse van Aat, de Gouyasse (Goliath in lokale tongval, als verwijzing naar een van de bekende reuzen).

De Goliath Triple: Best Belgian Beer of Wallonia in 2012 en 2016, beste blonde bier met een alcoholgehalte van meer dan 8% in 2016.

De Saison Voisin: Beste Belgische amberbier van Wallonië in 2012.

Dankzij de knowhow en de volledige beheersing van het productieproces, stelt de Brasserie des Légendes en haar 2 sites je haar karakterbieren aan, 100% terroir.

Brasserie des Légendes - site QuintineRue Guinaumont 75,7890Ellezelles
Brasserie des Légendes - site GoliathRue du Castel 19,7801Irchonwelz
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden