• Attracties
  • Brouwerij
  • Rondleiding en ontdekking

In het hart van de Semoisvallei, tussen Neufchâteau en Aarlen, wacht de ambachtelijke brouwerij van Rulles je op om haar geheime recepten te onthullen.

De ambachtelijke brouwerij van Rulles stelt voor:

  • Sterk geprezen bieren.
  • Een bezoek aan de Semoisvallei en aan de brouwerij.
  • Proeven van haar karakterbier

Passie voor water

Sinds 2000 gaat Grégory Verhelst op zoek naar dé smaak, naar hét bier. De brouwerij van Rulles produceert ongeveer 3500 hectoliter per jaar. Het gistingsproces gebeurt in open vaten, waardoor je de gist haar werk kunt zien doen. Dit is een staaltje van pure magie.

De bieren die in de brouwerij gemaakt worden zijn karakterbieren (5% tot 10%) zonder additieven noch kruiden. Alle bieren zijn niet-gefilterd, niet-gepasteuriseerd en genieten van een tweede gisting in de fles en in vaten.

  • De Rulles Brune ontving een Kristallen haan op de landbouwbeurs van Libramont in 2006.

Het geheim van een kwaliteitsvol bier

Om een kwaliteitsbier te verkrijgen is er één element essentieel: water van uitstekende kwaliteit. Het is dat element dat aan de basis ligt van deze brouwerij.

Als je een van de mooiste valleien van Wallonië komt verkennen, mag je zeker de ambachtelijke brouwerij van Rulles niet overslaan. De meesterbrouwer zal je met een fantastisch humeur ontvangen en hij zal je vol passie vertellen over zijn werk.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - EN - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden