Grote Routepad van de trappistenabdijen van Wallonië

Dit Grote Routepad (GR) is een langeafstandwandeling in de Ardennen tussen trappistenabdijen. Ontdek de schoonheid van het land met deze bijzondere themaroute langs Chimay, Rochefort en Orval.

Ga wandelend op ontdekking naar de Abdij van Orval, de Abdij Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort en de Abdij van Scourmont in Chimay, evenals de Espace Chimay, gelegen langsheen deze route van 290 km die in 2 stukken is opgedeeld: Chimay-Rochefort (174 km) en Rochefort-Orval (116 km).

Deze route is de eerste themaroute uitgestippeld door de vereniging van Les Sentiers de Grande Randonnée. Ze is volledig bewegwijzerd en kan op ieders ritme gewandeld worden, of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon een wandelliefhebber. 
 

Klaar om op ontdekking te vertrekken naar de 3 bijzondere trappisten van het Belgische bier?

Het GR-pad van de Trappistenabdijen in Wallonië | Chimay, Rochefort en Orval

Sentiers GR - Chimay - randonnée - abbaye - trappiste
De Waalse Trappistenabdijroute verbindt Orval, Rochefort en Chimay. Wandel de 290 km op je eigen tempo en ontdek alle rijkdommen van Wallonië, de natuur en de gastronomie.

Of download de 2 stukken gratis in GPX-formaat of koop ze in PDF-formaat. Je vindt de volledige beschrijvingen van de route, de kaarten en de toeristische en praktische inlichtingen over de streken. 
 

Het label trappist, een gecontroleerde benaming

Van de dertien trappistenbieren in de wereld dragen elf het label "Authentic Trappist product". Drie ervan zijn WaalsRochefort, Orval en Chimay.

Om dit label te mogen dragen, moet het bier absoluut gebrouwen worden binnen de muren van een Cisterciënzerabdij, onder controle van de Trappistengemeenschap. Het bier moet gebrouwen worden met oog op sociale solidariteit en voor het goede doel.
 

De vereniging Les Sentiers de Grande Randonnée GR

De vereniging Les Sentiers de Grande Randonnée werd meer dan 60 jaar geleden opgericht en biedt wandelaars een netwerk van meer dan 5.000 km bewegwijzerde routes (wit/rood of geel/rood) in Wallonië en Brussel. Dit kunnen routes van enkele dagen zijn, eendagswandelingen (15 tot 25 km) of wandelingen speciaal voor gezinnenn (9 tot 12 km).

Download gratis de GPX-routes of koop de topogidsen rechtstreeks op de website van de SGR.
 

Een gestandardiseerde bewegwijzering

De bewegwijzering van Les Sentiers GR is permanent en gestandardiseerd. Deze werd ontwikkeld om het moeten zoeken naar de weg te vermijden. De afbakening bestaat uit geverfde merktekens, bordjes of stickers - witte en rode of gele verticale strepen en rode horizontale strepen op rotsen, bomen, palen, muren... De aanduiding van de Trappistenabdijenroute werd aangevuld met een specifieke signalisatie.