Water is alom aanwezig in de Ardennen. Reizend door de regio zie je dat in de vorm van beekjes, meertjes en rivieren. Onzichtbaar onder de grond en altijd voorradig is het wereldberoemde water uit de Ardennen!

Water is het blauwe goud

De omgeving van Spa is bekend als ‘land van de bronnen’. De naam Spa betekent bron. En water is ook de oorspronkelijke bron van de ontwikkeling van toerisme naar Spa. In 1717 streek tsaar Peter de Grote er neer voor het heilzame water. Zowel om te drinken als om in te baden. De Thermen van Spa zijn sindsdien alom bekend. Het bronwater van Spa is synoniem voor een glas bronwater. Ook andere plaatsnamen als Chaudfontaine zijn bekend als merk bronwater. De heilzame werking van bronwater ervaar je in een van de wellness locaties in de Ardennen.

Water is de ware aantrekkingskracht van de Ardennen

Bronwater uit de Ardennen legt een lange weg af voordat het aan het oppervlakte komt of gebotteld wordt. Het water valt in de vorm van regen in de Hoge Venen, een hooggelegen natuurgebied van veengrond. Het water sijpelt langzaam naar lager gelegen gebieden. Onderweg wordt het op natuurlijke manier gezuiverd en neemt het mineralen op. In Spa kan je zo je flesje vullen met het van nature licht bruisend water. Op diverse plekken hebben huizen en dorpen hun eigen bron!

Op bedrijfsbezoek naar Spa en Chaudfontaine

Waterhouse - usine - coca-cola - chaudfontaine

Bedrijfsbezoek aan de waterfabriek van Chaudfontaine

Gecombineerde bezoek aan de waterfabriek van Chaudfontaine en aan WaterHouse
Eaudyssée van Spa

Bedrijfsbezoek | L'Eaudyssée, bezoekerscentrum van het minerale water van Spa

Voordat het gebotteld wordt, doorloopt het minerale water van Spa een lange ondergrondse reis. In het bezoekerscentrum 'Eaudyssée' ontdek je alle stappen van deze zuiverende reis.

Thermen ontspannen manier om de weldaad van water te ervaren

Geniet van verschillende diensten voorgesteld in de Thermen van Spa

De Thermen van Spa | Een wellnessuitstap in de provincie Luik

Kom ontspannen in de Thermen van Spa, een statig complex tussen traditie en modernisme in het centrum van de stad, in een vallei van de Belgische Ardennen.
Geniet van het thermale water in het Château des Thermes in Chaudfontaine

Château des Thermes in Chaudfontaine, ontspanning en welzijn

Het Château des Thermes in Chaudfontaine, in de provincie Luik, is een uitzonderlijke plek waar je een gezond lichaam en een gezonde geest terugvindt.

Informatiecentra over bronwater

WaterHouse - Cycle de l'Eau - Thermalisme

WaterHouse Source O Rama | Volg de weg die een druppel water aflegt

Volg het pad van een druppel water bij het WaterHouse in Chaudfontaine. Te combineren met het ArtHouse museum en het bezoek aan de fabriek van Chaudfontaine.
Musée - Eau - Fontaine - Ottignies - visite à l'extérieur - Domaine provincial du Bois des Rêves

Water- en fonteinmuseum | Ottignies

Het Water- en fonteinmuseum biedt een openluchtbezoek aan buiten, in het prachtige Bois des Rêves in Ottignies.
Musée - Aqualaine - Centre touristique - Laine - Mode - Verviers

Huis van het water in Verviers, interpretatiecentrum van de waterhoofdstad

Het waterinformatiecentrum is gelegen in de oude textielfabriek van de Bonvoisin (de laatste bestaande proto-fabriek) en is interactief en dynamisch. Multimediaprocessen, zowel akoestisch als visueel dompelen de bezoeker onder in een verrassende sfeer en in het schitterende licht van de Vesder.

 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

40 smulbezoeken in Wallonië
Downloaden