Op vakantie of dagje uit verwen je jezelf ook met iets goeds en lekkers te eten. Het assortiment van een Belgische warme bakker doet niet onder voor die van een Franse. Laat jezelf verleiden.

Heerlijk verse croissantjes van goede kwaliteit vind je ook bij de Belgische warme bakker. Heerlijk zijn ook gebakjes als eclairs, een langwerpige gevulde soes met een topping van bijvoorbeeld chocolade crème. Diverse soorten brood voor het ontbijt of de lunch, brood voor bij het avondeten. De bakkers in Wallonië en de Ardennen bieden kwaliteit.

Zoete en hartige taarten

Stap vooral een bakkerswinkel binnen voor lokale specialiteiten. Je vindt er streekgebonden brood en taarten. Heerlijk is bijvoorbeeld de macaron die in de buurt van La Roche wordt gemaakt. Twee schuimgebakjes of meringue die zijn samengevoegd met een botercrème. Of de suikertaart die je zowel in de provincie Waals-Brabant als rondom Charleroi vindt. Rijsttaart is de oudst bekende taart uit Wallonië. In een kookboek uit 1604 wordt deze taart vermeld. Ben je in de buurt van Verviers in de provincie Luik dan zijn de rijsttaarten bedekt met macarons, bijzonder en lekker.

Aardbeien uit Wépion bij Namen zorgen voor heerlijk seizoengebak. Fruit als appels en peren verwerken warme bakkers in zoetwaren als appelbeignets. Een beroemde hartige taart is die uit Nivelles. De tarte al djote is gemaakt met snijbiet, ui en peterselie gemengd met eieren, boter en lokale kaas.

 

Tips voor graanmaalderijen en warme bakkers

Kasteel van Harzé | Maalderij- en bakkerijmuseum

In het Kasteel van Harzé vertelt het Maalderij- en bakkerijmuseum je het bijzondere avontuur van het brood.

Molen van Hollange | Een van de laatste hydraulische molens

Bezoek de Molen van Hollange, een van de laatste hydraulische molens en ontdek een authentiek erfgoed.
Moulin de Vencimont - Meunerie - boulangerie - gîtes

Molen van Vencimont | Maalderij, bakkerij en vakantiehuisjes

De molen van Vencimont is een prachtig gerestaureerd gebouw met een bakkerij en 2 landelijke gîtes in het zuiden van de provincie Namen.
blé - moulin - Wallonie Terre d'Eau

Moulin de Cherain | De liefde voor het graan

De Moulin de Cherain, nabij Gouvy (provincie Luxemburg) is een van de laatste hydraulische molens in Wallonië. Na 40 jaar inactiviteit beleeft hij een echte renaissance.
La Manufacture Urbaine Charleroi

La Manufacture Urbaine in Charleroi

Je wordt verwacht in de Manufacture Urbaine, een gloednieuwe locatie geopend sinds de lente van 2017 in hartje Charleroi, aan de oever van de Samber.

Une Gaufrette Saperlipopette, super verse Luikse wafel

Voor een super verse Luikse wafel bezoek je 'Une Gaufrette Saperlipopette'. Het deeg wordt volgens grootmoeders recept gemaakt en het is altijd vers bereid. Ben je in Luik, wandel dan naar deze boulangerie die ook heel veel ander lekkers maakt.

Evenementen om te proeven

Marché bio - produits du terroir - pain

Feest van het brood in Mont-Saint-Aubert

Het dorp Mont-Saint-Aubert viert feest ter ere van Sint-Aubertus, de patroonheilige van de bakkers.
Gastronomische streekproducten

Brood-bier-kazenweekend in Burdinne

Geniet volop van een weekend dat zich voornamelijk toespitst op de ontdekking van authentieke producten.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

40 smulbezoeken in Wallonië
Downloaden