Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Abdijen
  • Bouwkundig erfgoed
  • Religieus erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

De ruïnes van de Cisterciënzerabdij van Aulne liggen in Gozée, vlakbij de stad Thuin. Kom haar geschiedenis ontdekken en haar artisanale brouwerij.

De abdij van Aulne is gelegen in een steile vallei op de rechteroever van de Samber, een plaats genaamd "Vallei van de Vrede". Vandaag de dag zijn de overblijfselen een oase van rust waar je gezellig kunt wandelen.

Ontdek de geschiedenis van de abdij en het leven van de cisterciënzermonniken via de didactische panelen langs de openluchtroute. Kom ook genieten van de landschapstuin en het wandelgebied.

Om je uitstap af te ronden, bezoek je de Brasserie du Val de Sambre, gelegen in de oude 18e-eeuwse stallen. Je kunt er echte Belgische abdijbieren proeven.

Je kunt ook met familie of vrienden mini-golf spelen naast de abdijruïnes.

Een beetje geschiedenis

Volgens de legende werd de abdij in de 12e eeuw gesticht door Sint Landelin, een berouwvolle rover, die haar "Abbaye d'Aulne" noemde naar de elzenboom (aulne in het Frans) die hier veel voorkwam. Het was een benedictijnerabdij bij haar ontstaan, maar werd een cisterciënzerabdij in de 12e eeuw. Door zichzelf in de loop der jaren in aardse macht op te werpen, kreeg ze de bijnaam "Aulne la Riche" tot 17 mei 1794!

Gesloten op 30/10/2020
Rue Vandervelde 290,6534Gozée
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden