Download de bierroute en wijn- en stokerijroute

Voor de liefhebbers van bier, wijn en sterkedranken biedt Wallonië twee themaroutes, met 2 gratis downloadbare kaarten.

De Waalse bieren, die tot het cultureel en immaterieel erfgoed van de UNESCO behoren, zijn onze beste ambassadeurs over de hele wereld. Liefhebbers kunnen een thematische bierroute volgen van de ene naar de andere brouwerij op ontdekking naar de beroemdste of meest unieke bieren. In totaal zijn 65 brouwerijen opgenomen op de bierkaart.

Download gratis onze kaart met de Bierroute van Wallonië.

De bierroute van Wallonië

België is een land met een biertraditie. Bier brouwen is al sinds vele eeuwen verankerd in onze geschiedenis en maakt deel uit van de levenskunst in onze streken. Die reputatie overschrijdt ruim onze landsgrenzen.

De Waalse wijngaarden en distilleerderijen zijn in volle expansie en je kan er een selectie ontdekken langs de Waalse wijn- en stokerijroute.

Van onze krachtige, rustige, witte of rode wijnen tot onze likeuren zoals pékèt of maitrank, er is voor ieder wat wils. Vergeet ook niet onze 100% Belgische whisky of het beroemde Eau de Villée!

Download zeker onze gratis kaart voor je vertrekt.

De Wijn- en stokerijroute van Wallonië

Langs de Wijn- en stokerijroute van Wallonië ontmoet je producenten en verneem je alles over hun passie. Je ontdekt hen tussen de wijngaarden, op heuvelflanken, in hun wijnkelders of in hun stokerij.