• Festival

Namen, de hoofdstad van het Waalse Gewest is enkele weekends per jaar de hoofdstad van het bier! 

Namen ontvangt elk seizoen brouwers en lokale producenten en verbindt daar telkens een ander thema aan.

In de winter | Hoofdstad van het winterbier

Tijdens de eindejaarsfeesten brouwen veel brouwerijen een speciaal kerstbier. Kom deze winter deze bieren ontdekken op de kerstmarkten in de provincie Namen, zoals de kerstmarkt in de historische straatjes van hoofstad Namen of bij de Abdij van Floreffe.

In de lente | Hoofstad van het seizoensbier

De komst van de lente is het ideale moment om dit typisch Belgische bier te proeven dat voorheen gebrouwen werd aan het begin van de winter en bestemd was voor seizoensarbeiders. Het is hét moment om de lente vieren, in maart en april op de Place Rijckmans in Salzinnes.

In de zomer | Hoofdstad van het bier en de streek

In de zomer ontvangt Namen gedurende 3 dagen een 30-tal brouwers en lokale producenten die je laten kennismaken met hun producten. Ze beantwoorden natuurlijk ook graag al je vragen. In juli op le Grognon, vlakbij de citadel.

In de herfst | Stout Sûre Meuse

In de herfst is het tijd voor Stout Sûre Meuse, het evenement dat de zwarte en zure bieren verenigt! In de Brasserie d'Echasse in oktober of november.

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van vrijdag 12 tot 13 november 2021.

Stout Sûre Meuse
In de Brasserie de l'Echasse, avenue de la Plante 49 in Namen.

Evenement gepland voor de maand januari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden