Kaarten met brouwerijen, wijngaarden en distilleerderijen van Wallonië

Voor liefhebbers van bier, wijn en sterke drank, ontdek de brouwerijen, wijngaarden en distilleerderijen die je in Wallonië kunt bezoeken, met twee gratis te downloaden kaarten.

De Waalse bieren, die tot het cultureel en immaterieel erfgoed van Unesco behoren, zijn onze beste ambassadeurs over de hele wereld.

Een speciale kaart neemt je mee naar 89 brouwerijen en stelt je onze beroemde, minder bekende of ongewone bieren voor, die allemaal ter plaatse worden geproduceerd.

Download onze kaart met brouwerijen:

Kaart van bierbrouwerijen in Wallonië en de Ardennen

België is een land met een biertraditie. Bier brouwen is al sinds vele eeuwen verankerd in onze geschiedenis en maakt deel uit van de levenskunst in onze streken. Die reputatie overschrijdt ruim onze landsgrenzen.

De Waalse wijngaarden en distilleerderijen zijn in volle expansie en je kan er een selectie ontdekken langs de Waalse wijn- en stokerijroute.

Van onze krachtige, rustige, witte of rode wijnen tot onze likeuren zoals pékèt of maitrank, er is voor ieder wat wils. Vergeet ook niet onze 100% Belgische whisky of het beroemde Eau de Villée!

Download zeker onze gratis kaart voor je vertrekt.

De Wijn- en stokerijroute van Wallonië

Langs de Wijn- en stokerijroute van Wallonië ontmoet je producenten en verneem je alles over hun passie. Je ontdekt hen tussen de wijngaarden, op heuvelflanken, in hun wijnkelders of in hun stokerij.