Chocolade uit België

Iets super lekkers én typisch Belgisch? Chocola! Belgische chocolade is een absolute favoriet. Je neemt graag een doosje bonbons of beter ‘pralines’ mee naar huis, toch? Dat Belgische chocolade wereldberoemd is heeft te maken met de kennis, creativiteit en ervaring van de chocolademakers. En natuurlijk hun portie liefde voor het maken van het beste product.

Wat maakt Belgische chocola zo speciaal?

Allereerst door de maling van de cacaobonen die de chocolade een fijnere structuur geeft. Ook gebruiken Belgische chocolademakers vaak minder suiker dan veel producenten elders. Plus het gebruik van honderd procent cacaoboter, dat komt de chocola ten goede. Sinds 2007 bestaat dan ook de Belgische chocoladecode. Grote en kleine chocoladeproducenten die de code ondertekenen, zeggen toe alleen chocola uit België te gebruiken als teken van kwaliteit voor de consument.

Genieten van chocolade

Natuurlijk is het eten van Belgische chocolade heerlijk. Benieuwd hoe chocolade wordt gemaakt, waarom België hét chocoladeland ter wereld is of wil je chocolade proeven? We selecteerden drie topaanbieders waar je een kijkje in de keuken mag nemen.

Ontdek onze top 3 van chocolatiers:

Chocolaterie Darcis, met een chocolademuseum in Verviers

Chocolaterie Darcis
Jean-Philippe Darcis is ambassadeur van Belgische chocolade en pionier van de macaron in Belgie. Zijn chocolaterie in Verviers is een paradijs voor chocolade liefhebbers. Vanzelf is er chocolade te koop. Ook kun je er een workshop volgen en zien hoe een cacaoboon verandert in een chocolade in het chocolademuseum.

Cyril Chocolat, ambachtelijke chocoladefabriek van Samrée

Chocolat pouring over mould at chocolate factory Cyril in Wallonie
Cyril Chocolat is een echte ambachtelijke chocolatier in het dorpje Samrée nabij La Roche-en-Ardenne. Natuurlijk kun je de heerlijke chocolade kopen in de winkel én gepersonaliseerde chocolade laten maken. Een rondleiding geeft een kijkje in de keuken.

Les Chocolats d'Edouard

Kids looking at chocolate in Les Chocolats d'Edouard - Wallonie
Edouard is een talentvol ambachtsman die zijn kennis en ervaring combineert met creativiteit. In zijn ambachtelijke chocolaterie is zijn chocolade verkrijgbaar. Hij verzorgt tevens proeverijen en workshops. Kom vooral langs in zijn chocolaterie als je in de omgeving van Florenville in Belgisch Luxemburg bent.

Overzicht van chocolatiers in Wallonië en de Ardennen

Chocolaterie Darcis à Verviers - artisan pâtissier - chocolatier belge
Bij deze chocolatiers in de Ardennen en Wallonië kun je terecht voor ambachtelijk gemaakte chocola. Chocolade van hoge kwaliteit is altijd een welkom cadeau. Voor iemand anders én voor jezelf!