La Louvière, destination of excellence voor Cultureel Toerisme

De prestigieuze EDEN-prijs 'European Destinations of Excellence' in de categorie Cultureel Toerisme gaat naar La Louvière, vijfde Waalse stad. Dit is een mooie beloning voor de promotionele activiteiten rond een rijk en gevarieerd cultureel toeristische aanbod ontwikkeld door het Centre Culturel régional du centre, het Huis voor Toerisme van Kanalen en Kastelen en de communicatiedienst van de stad.

4 musea in het hart van de stad en 2 UNESCO-sites

Afspraak in het stadscentrum waar je 4 cultuurpijlers van La Louvière ontdekt: het Grafisch Centrum, het Daily-bulcentrum, het Keramiscentrum en de MiLL.

Keramis. Centrum voor Keramiek van de Federatie Wallonië - Brussel

Keramis. Centre de la Céramique de la Fédération Wallonie - Bruxelles
De Keramis collectie biedt een origineel overzicht van de productie van de Manufacture Boch, een echt juweel van de Belgische industrie. Uitzonderlijke werken naast alledaagse stukken getuigen van het economische en sociale belang van de faiencefabriek in de jonge stad La Louvière.

Museum Ianchelevici

MiLL - Musée - Idel Ianchelevici - La Louvière
Voormalig justitiepaleis (19de eeuw)....

Iets verderop vind je ook twee uitzonderlijke sites die op de link[taxonomy_term|2942|UNESCO-werelderfgoedlijst] staan. Breng in Houdeng-Aimeries ook zeker een bezoek aan de site van het Bois-du-Luc, een van de oudste steenkoolmijnen van België, en in Houdeng-Goegnies, het historische Centrumkanaal en zijn liften.

De mijnsite van het Bois-du-Luc, uitzonderlijke getuige van het industriële tijdperk

Bois Du Luc - Musée - Mine - Développement Durable - Panorama
Het Bois-du-Luc is een uitzonderlijke getuige van het industriële tijdperk. Uitzonderlijk door de integriteit en authenticiteit van zijn erfgoed. De mijnsite van het Bois-du-Luc is een van de oudste steenkoolbedrijven in Europa. Ook 's nachts te ontdekken.

De hydraulische liften van het Centrumkanaal

Canal Du Centre Historique Ascenseur Hydraulique
Een unieke kans om deze tijdloze kunstwerken in hun originele werkende staat te bewonderen. De 4 liften, gebouwd aan het begin van de 19e eeuw, zijn door Unesco erkend als werelderfgoed.