• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

EuroVelo 3 is een Europese fietsroute van Noorwegen naar Santiago de Compostella. Het Waalse stuk loopt van Herve tot Thuin en volgt voornamelijk de RAVeL. Doorkruis Wallonië zoals een pelgrim!

Deze fietsroute is de perfecte gelegenheid om het historische, rivier- en postindustriële erfgoed van de Maas- en de Sambervallei te bewonderen.

Op Lijn 38 van de RAVeL langs de kleine bossen van de Pays de Herve zijn er verschillende uitzichtspunten waar je het landschap kan bewonderen. Nadat je Luik verlaten hebt, volg je de RAVeL van de Maas en daarna die van de Samber.

Bewonder ook de Waalse culturele diversiteit van onder andere de steden Namen en Charleroi.

Voor je aankomt in Frankrijk, neemt een rustgevende sfeer van de landelijke omgeving van de Haute Sambre je mee naar onverwacht water- en pluimveefauna.

Vertrek: Toeristische Dienst van het Land van Herve - Place de la Gare 1 - Herve
Aankomst: Thuin
Afstand: 160 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: RAVeL
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Ontdekken op het parcours

Waar kun je overnachten op de fietsroute van de Pelgrims?

Klaar voor mooie ontdekkingen op de fietsroute van de Pelgrims?

Meer informatie in de Toeristische Dienst van het Land van Herve

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden