Praktisch advies om te genieten van je fietsuitstap in Wallonië en de Ardennen

Je fiets huren of laten repareren in Wallonië, een fietsapp installeren of locaties vinden met Access-i label. Hier vind je de nodige informatie.

Fietsapps waarmee je geconnecteerd blijft in Wallonië

Naast de websites van Randobel, Cirkwi, Sitytrail, SityTour ...  waar je STB- en MTB-circuits kan downloaden, kunnen ook enkele mobiele apps je fietstochten ook vergemakkelijken:

De gratis app onhult je een streek met een adembenemende natuur in het zuidwesten van België.

Hainaut Rando is een gratis app beschikbaar op of op  die toeristische routes voorstelt in de provincie Henegouwen.

Bezoek de gemeenten Beauraing, Houyet en Rochefort met de fiets dankzij de app Explore Val de Lesse die je gratis kan downloaden in de of in de .

Met de trek je te voet, te paard, met de fiets of de mountainbike op ontdekking naar de streek van Villers-la-Ville in Waals-Brabant.

Campagne en Poche wordt voorgesteld door Accueil champêtre en Wallonie, de specialist op vlak van landelijk toerisme in het zuiden van België. Deze app is beschikbaar in de  of in . 

Label Access-i voor personen met beperkte mobiliteit

Access-i is een label dat met een kleurpictogram, met één oogopslag toelaat het niveau van toegankelijkheid te herkennen van een gebouw, een site, een vrijetijdsactiviteit of een evenement, in verhouding tot elke categorie van publiek.

Om de toegankelijkheid van de infrastructuur en diensten voor fietstoerisme in Wallonië te verbeteren, zorgt Access-i ervoor dat de specifieke behoeften van de toeristen worden meegenomen in hun fietstochten en in het gebruik van de aangeboden diensten, zoals logies, bezoeken aan musea en toeristische attracties.

#link[taxonomy_term|3037|Ontdek de toeristische infrastructuren in Walloni*e met het label Access-i].

Access-i, informatieportaal over toegankelijkheid