Overal in Wallonië kunnen sportievelingen en doorgewinterde mountainbikers hun hartje op halen in de bikeparks met beklimmingen en afdalingen.

© www.wapinature.be - Samuel Dhote

Bike park van de Ferme Libert in Malmedy

Het bike park van de Ferme Libert ligt in het hart van de Hoge Venen, op enkele minuten van hetcentrum van Malmedy. De skipiste werd omgevormd en gemoduleerd tot bikepark en wordt nu beschouwd als een van de meest volledige van de Benelux.

Het park bevat meerdere afdalingspistes, zowel in de openlucht als in de bossen, een four-cross en enduro piste, MTB trial-zones en nieuw is is de 'Dirt Zone' gerealiseerd door Cyril Cabiat, specialist van de World Ride Tour.

www.bikepark-fermelibert.com

Bike park van de Meren van l'Eau d'Heure

Dit gloednieuwe bikepark, gesteund door oud-wielrenner Jean-Luc Vandenbrouche, wordt ingericht te midden van het prachtige merengebied van l'Eau d'Heure, dat bekend is voor zijn vele vrijetijdsactiviteiten en zijn mogelijkheden voor fietstochten.

Deze nieuwe infrastructuur is aangelegd op de site van 'La Ferme de Badon'. Zij biedt permanente MTB-pistes, een trial zone, dual slalom/four-cross pistes, free ride pistes, een pump track zone... uit te testen in een uitzonderlijke omgeving.

www.lacsdeleaudheure.be

Rond Les Lacs de l'Eau d'Heure - fietstochten in Wallonië

MTB Park Volmersberg in Sankt Vith

In dit bikepark heb je vrije toegang en kan je mountainbiketrainingen doen en je technische capaciteiten te testen.

Het parcours slingert door het beboste domein van de Volmersberg over een afstand van bijna 5 km en biedt drie verschillende moeilijkheidsgraden die bewegwijzerd zijn met pijlen. Het is eerder bestemd voor ervaren mountainbikers en niet geschikt voor kinderen onder 8 jaar. Het is overigens aangeraden je te laten begeleiden op het parcours.Je kan parkeren bij het cultureel centrum Triangel. Het bikepark is bereikbaar via de RAVeL, waar een klein testparcours is aangelegd.

Syndicat d’initiative de Saint-Vith

Tel. +32(0)80 28 01 30

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden