Wallonië is het koninkrijk van de mountainbike en biedt tal van bewegwijzerde circuits met diverse hoogteverschillen, langs steile wegen en paden, door bossen en velden, of op plaatsen die speciaal zijn ingericht voor deze discipline zoals de bikeparks en de velodrooms.

Voor sportievelingen die houden van opwindende ervaringen en doorgewinterde mountainbikers biedt Wallonië een ideale gelegenheid om zich uit te leven en ontspanning te combineren met fysieke activiteiten.

Houffalize, Belgische hoofdstad van de MTB

Met de herhaalde organisaties van een manche van de Wereldbeker en nu met de organisatie van evenementen zoals Roc d’Ardenne en de Chouffe Marathon, is Houffalize uitgegroeid tot het Mekka van de Belgische mountainbikewereld.

De aantrekkingskracht van het stadje schuilt ook in de vele MTB-circuits op zijn grondgebied, al dan niet bewegwijzerd.

Huis voor Toerisme Coeur de l'Ardenne, de Ourthe & de Aisne

Toeristisch infokantoor van Houffalize

Ontdek de Ardennen met de mountainbike

Tal van organisatoren van avontuurlijke activiteiten bieden vrijetijdsactiviteiten met de MTB.

Deze organisaties hebben een waaier van mogelijkheden: voor gezinnen of groepjes vrienden, op asfaltwegen of stenige paden, à la carte of met een bepaalde formule, voor één of meerdere dagen.

WANT - Wallonie Aventure Nature Tourisme

Ideeën voor lange fietstochten

In Wallonië vinden sportievelingen die van fietsen en de natuur houden, geschikte tochten met behulp van een roadbook en in een pakketformule (met of zonder bagagetransport). Twee musts zijn de Route des Forêts, in de vorm van een lus, of de beroemde .

La Maison de la Randonnée - GTA België

20 niet te missen fietstochten

In Wallonië komt elke fietsliefhebber aan zijn trekken. Of je nu denkt aan een gezinstocht van enkele kilometers of er een paar dagen met de fiets op uit wil trekken, er is voor elk wat wils.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden