Creëer je route op maat, afhankelijk van je capaciteiten en in alle vrijheid dankzij een eenvoudig systeem van getallen en bakens die zich op elk kruispunt van wegen bevinden: de knooppunten! De fietsnetwerken met knoopunten zijn al wijdverspreid in Nederland en Vlaanderen en worden nu ook in Wallonië ontwikkeld.

Op elk kruispunt geeft een baken je het getal van het kruispunt en de mogelijke richtingen naar de volgende nummers. Zo kan je je fietsroute zo nodig onderweg veranderen.

© www.wapinature.be - Coralie Cardon

WAPI-netwerk

Een van de grootste netwerken van Wallonië is verspreid over de 23 gemeentes van Picardisch Wallonië in de provincie Henegouwen. Fietsliefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn!

© Anne Stelen

Netwerk "Famenne à Vélo"

Het netwerk "Famenne à vélo", gelegen in de gemeenten Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort en Somme-Leuze, bestaat uit stukken RAVeL, landwegen en stenen paden door bossen. Je zal niet kunnen weerstaan aan de charmes van de regio!

© WBT - Denis Erroyaux

Netwerk "VéloTour" van de Oostkantons

Of je nu een sportieveling of een fietsliefhebber bent, ontdek de Oostkantons met de fiets door prachtige landschappen. De kers op de taart: veel toeristische bedrijven bieden diensten aan die aangepast zijn aan je behoeften!

© WBT - Bruno D'Alimonte

Netwerk "1000 Bornes à vélo" in het Land van Chimay en in l'Entre-Sambre-et-Meuse

Dit fietsnetwerk is voornamelijk aangelegd op veilige trage wegen zoals de RAVeL of rustige plattelands- en boswegen. Het is een mooie manier om deze groene, ongerepte en authentieke streek te ontdekken, die zich goed leent voor openluchtactiviteiten.

© VHELLO – UTOPIX

Netwerk "Vhello" in het hart van Henegouwen

Vhello, het knooppuntennetwerk in het hart van Henegouwen, is een nieuw fietsnetwerk dat de belangrijkste toeristische trekpleisters van de 24 gemeenten op het grondgebied en de omliggende provincies met elkaar verbindt. Dankzij de thematische routes ontdek je het Unesco-erfgoed, bezoek je kastelen en musea of fiets je langs het water...

© A. Kouprianoff

Knooppuntennetwerk van Waals-Brabant

Dit indrukwekkende fietsnetwerk is verbonden met de netwerken van Vlaanderen, Henegouwen, Luik en Namen. Toeristische routes geven je de mogelijkheid om prachtige tochten door de natuur te maken.

Knooppuntennetwerk van de Provincie Luik

Het Luikse netwerk is verbonden met de grensregio's en biedt tal van mogelijkheden voor alle soorten publiek: fietstochten met het gezin, sportieve of meerdaagse fietstochten... Er is voor ieder wat wils!

©  WBT - Olivier Legardien

Netwerk "Sint-Pietersberg tussen Jeker en Maas"

De Sint-Pietersberg ligt tussen Luik en Maastricht, tussen de valleien van de Jeker en de Maas, op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Dit netwerk van 80 km loopt door de gemeenten Maastricht, Riemst, Eijsden, Bassenge, Oupeye en Visé.

© Commune Florenville

Netwerk Cyruse, fietstoerisme in de vallei van de Rulles en de Semois

Dit netwerk bestaat uit verschillende circuits in lusvorm die met elkaar verbonden zijn met knooppunten. Het maakt gebruikt van trage wegen en laat de fietser over een afstand van 43 km prachtige landschappen zien in het hart van het platteland van de Gaume, in de gemeenten Habay, Tintigny en Etalle.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden