• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

Fiets- en bierfanaat? Dan is deze fietstocht van 40 km langs de authentieke brouwerijen van Picardisch Wallonië op jouw lijf geschreven!

Als kweekbodem van een honderdtal artisanale bieren, zijn er op het grondgebied van Picardisch Wallonië een recordaantal brouwerijen.

Je vertrekt aan het bekende Museum van de Auto-Collectie Mahy van Leuze-en-Hainaut en gaat op ontdekking naar de brouwerijen die verspreid liggen op het parcours.

Tussen de brouwerijen dragen de plattelandswegen sterk bij aan het landelijke uitzicht van de streek. Denk eraan om even halt te houden in de Archeosite van Aubechie-Beloeil. Na je bezoek kun je er gerstenat proeven, de voorloper van bier.

Vertrek en aankomst: Museum van de Auto - Rue Erna - Leuze-en-Hainaut
Afstand: 40 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: RAVeL en knooppunten
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Bezoeken op het parcours

Waar kun je overnachten in de buurt van Leuze-en-Hainaut?

Klaar voor dit gehopte parcours?

20 niet te missen fietstochten

In Wallonië komt elke fietsliefhebber aan zijn trekken. Of je nu denkt aan een gezinstocht van enkele kilometers of er een paar dagen met de fiets op uit wil trekken, er is voor elk wat wils.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden