• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

Fiets dit circuit van 37 km dat zich door de prachtige Famennestreek slingert. Lesse, heuvels en kasteel op het programma!

Vanuit Han-sur-Lesse doorkruist een mooie route de vlakte van Eprave, omringd door heuvels die gevormd zijn door de Lesse. Wij nemen vervolgens de RAVeL.

In Wanlin verlaten we de groene weg en trekken we naar de heuvelkammen. Kort voor de rijksweg slaat de route af naar links richting Lavaux-Sainte-Anne.

Op de top van de heuvel slaan we rechtsaf naar het Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne.

Een kleine weg leidt naar het mooie platteland van de Calestienne, waar hier en daar zogenaamde 'tiennes' verrijzen, kalkheuvels die natuurreservaten.

Tot slot dalen we af naar Lessive en Éprave.

Vertrek: kerk van Han-sur-Lesse
Afstand: 37 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: knooppunten 158, 170, 39, 40, 174, 173, 172, 159 en 158
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand

Bezienswaardigheden in en rond Han-sur-Lesse

Blijven slapen in de buurt

Andere ideeën voor wandelingen, fietstochten en autotochten in de buurt

Van de vallei van de Lesse naar de Maas, sprookjeskastelen

Laat ons vertrekken voor een ontdekking van vier kastelen die thuishoren in de mooiste sprookjesboeken. Zij kijken uit op de vallei van de Lesse en de vallei van de Maas en bevinden zich in landschappen die behoren tot de meest bucolische en romantische van Wallonië.

 

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden