• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

Deze lus van 26 km neemt je mee naar het meer van Gileppe en het stadje Limbourg, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

Steek het stuwmeer van Gileppe over, dat in 1857 gebouwd werd om de wolindustrie van zuiver water te voorzien. Je komt langs een imposante leeuw van 13 m hoog die over de ommuring waakt, daarna doorkruis je de weiden en heggen van de Pays de Goé. 

In de verte zie je een scheve klokkentoren, die op die manier aangepast is aan de soms stevige rukwinden die waaien aan de voet van de Venen. Limbourg, hoog gelegen op een rotsachtige berg, komt tevoorschijn. 

Vertrek: parking van Gileppe - Route de la Gileppe 55A à Jalhay
Afstand: 26 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: knooppunten
Online route: Download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Activeiten in en rond Limbourg

Waar kun je overnachten in de buurt van het parcours?

Andere ideeën voor tochten in de regio:

De route van een Hertogdom, de sporen van een buitengewone burcht

Van Spa tot Raeren doorkruist deze route het grondgebied van het oude Hertogdom Limbourg: een land met een rijk verleden waar u een van de meest uitgestrekte wouden van België vindt.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden