• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

Fiets deze lus van 22 km en laat je meenemen naar de vallei van de Molignée, dichtbij de Abdij van Maredsous en de ruïnes van het Kasteel van Montaigle.

Vanaf de Abdij van Maredsous verken je de vallei van de Molignée vanop het fietspad naar het dorp Sosoye, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

De lus volgt vervolgens een mooie route langs de beek Biert die naar het dorp Falaën leidt, dat ook dat label draagt.

Doorkruis het platteland van de Condroz en de provincie Namen.

Op de RAVeL van de Molignée, zeker een van de mooiste van het land, sla je rechts af om de abdijen van Maredsous en Maredret te ontdekken.

Vertrek: Abdij van Maredsous - 5537 Denée
Moeilijkheidsgraad: 22 km
Afstand: gemiddeld
Bewegwijzering: VTT en RAVeL
Online route: Download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Wat is er te doen en te zien in de vallei van de Molignée?

Waar kun je overnachten in de buurt van het parcours?

Andere ideeën voor tochten in de regio:

De vallei van de Maas, haar fantastische en romantische ruïnes

De vallei van de Maas brengt de bezoeker in een land met een uitgebreid erfgoed en een rijke geschiedenis. Met de ontwikkeling van steden zoals Dinant of Bouvignes kreeg de rivier een culturele uitstraling en werd een begeerd gebied. Hier en daar ontdekt men in de vallei romantische resten van burchten die ooit waakten over de scheepvaart op de rivier.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden