Wallonië is het bolwerk van sportieve fietsliefhebbers. Met zijn bewegwijzerde of downloadbare circuits die je de mooiste landschappen bieden, is het een kwaliteitsbestemming om herbronning, ontdekking en fysieke activiteit te combineren. Heb je geen zin om zelf te trappen? Beleef een unieke ervaring tijdens een internationaal gerenommeerd wielerevenement!

Verzot op sensatie en natuur?

In Wallonië zijn er goed ontwikkelde circuits en routes die volledig gewijd zijn aan enduro mountainbiken.

Er zijn nu drie nieuwe trailcenters waar je de discipline in alle veiligheid en volgens jouw moeilijkheidsgraad kunt beoefenen. De tracés, zowel technisch als ludiek, zijn ontworpen om je maximaal plezier en sensatie te garanderen!

© O. Béart

Trailcenter van Spa

Het eerste trailcenter van België verwelkomt je in het hart van het Ardense woud. Zeven goed gemarkeerde etappes, een fietsenwinkel aan de voet van de pistes en talrijke recreatiemogelijkheden in het stadscentrum maken je ervaring compleet.

Een mountainbiker geniet van het uitzicht op Bouillon vanaf een pad in het Bouillon Trail Center© O. Béart

Trailcenter van Bouillon

Ontdek de mooiste uitzichtpunten tussen het woud en de Semois dankzij deze aangepaste parcours die Bouillon, Botassart, Corbion en Rochehaut doorkruisen.

© O. Béart - Vojomag

Trailcenter van de Amblève

Een permanent enduro mountainbikeparcours omvat de 11 meest emblematische Amblève Légende Enduro. Een andere manier om de uitzonderlijke site van de Ninglinspo te ontdekken!

Volg het spoor van bekende wielerwedstrijden

Als je zin hebt om het peloton van dichtbij te observeren of als je ervan droomt om de start van een bekende wielerwedstrijd bij te wonen, neem dan een kijkje in onze agenda met sportevenementen: Waalse Pijl, Ronde van Wallonië, Grote Raid Godfried van Bouillon, Raid van de Hoge Venen… Je beleeft vast veel plezier bij het bewonderen van de streek en je favoriete renners !

© WBT - Arnaud Siquet

 

Attractieparken voor mountainbikers

Voor de meer sportieve mountainbikers bieden de bikeparken een verscheidenheid aan beklimmingen en afdalingen. Hou je vast, het kan een beetje hobbelig worden!

© Bike Park Ferme Libert

Bike park van de Ferme Libert in Malmedy

In het hart van de Hoge Venen is deze tot bike park omgevormde skipiste ideaal voor sportievelingen: downhill tracks, Four-Cross, enduro, trial mountainbike, dirt zone... Iets om je te laten genieten en jezelf te overtreffen!

© Natura Parc

Bike park van de Lacs de l’Eau d’Heure

Blaas stoom af op 11 multidisciplinaire downhill mountainbikepistes in een mooie natuuromgeving: dirt, free ride, dual slalom, pump track, trial… Troef: er is zelfs een initiatiepiste voor de allerkleinsten!

© Gemeinde St. Vith

Bike park Volmersberg in Sankt Vith

Dit is een perfect oefenterrein voor beginnende of ervaren mountainbikers. De parcours zijn verdeeld volgens moeilijkheidsgraad, volgens hetzelfde principe van skipistes met blauwe, rode en zwarte pistes. Een gegarandeerde uitdaging in het hart van een bosrijk landgoed!

© Provlux - P. Willems

Bike park van Eupen

In de Ooistkantons biedt dit parcours 3 downhill pistes die gratis en op elk moment toegankelijk zijn. Beginners en professionals kunnen er zonder twijfel hun technische competenties verbeteren.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden