Ontdek met deze themaroute voor fietsers de culturele en historische rijkdommen van Wallonië. Ervaar het gemak van deze langeafstandsroute met elf etappes langs het mooiste erfgoed waaronder Unesco-parels. Fiets door glooiende landschappen en kom langs bezienswaardige stadjes en dorpen. De elf uitgezette etappes volgen de bestaande groene en vlakke routes van RAVeL en die van fietsknooppunten. 

Doorkruis Wallonië met de fiets, van Doornik, op een steenworp afstand van Frankrijk, tot de opmerkelijke site van Blegny-Mine, aan de poort van Nederland. Van west naar oost geniet je van de sfeer en contrasten die heersen tussen de landschappen van de Henegouwse vlaktes, de oevers van de Maas, de heuvels van Condroz en de geheime valleien van de Ardennen. 

Neem de tijd om de uitzonderlijke plaatsen te bewonderen die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan, geprivilegieerde getuigen van de invloeden uit het verleden. Een van de attracties en accommodaties met het label "Fiets Welkom" is een welkom stopplaats tijdens je uitstap. Op de trappers!

 
Fietser die naar het Centrumkanaal kijkt
 
Luchtfoto van Thuin
 
Zicht op de abdij van Aulne
 
Uitzicht op Dinant
Vrouw op de oevers van de Maas, in de buurt van Dinant
 
Koppel met fiets op een brug
 
Persoon bekijkt de stad Durbuy van bovenaf
 
Fietser voor de kathedraal van Waimes
 
Zicht op het kasteel van Reinhardstein
 
Zicht op de velden en heuvels van de provincie Luik

 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden