In Wallonië onderscheiden tal van monumenten en evenementen zich door hun culturele of natuurlijke rijkdom. Deze bronnen van verwondering en herinneringen aan onze wortels behoren tot het Unesco-werelderfgoed.

Onroerend erfgoed, erfgoed om te bewaren

Eeuwenoude belforten, liften van het Centrumkanaal, grandioze kathedralen, archeologische vindplaatsen, belangrijke mijnbouwplaatsen of uitzonderlijke geoparken... Deze juwelen van het erfgoed van de mensheid zijn een getuigenis van ons verleden en een erfenis voor toekomstige generaties.

De belforten van Frankrijk en België zijn erkend door de Unesco, maar ken je hun geschiedenis? De belforten, gebouwd tussen de 11e en 17e eeuw, zijn torens waar klokken werden geluid om de bevolking te waarschuwen voor de komst van een vijand, een executie of tijdens belangrijke gebeurtenissen. De belforten zijn een symbool van de vrije gemeenten; zij die van hun opperheer het recht hadden gekregen om zichzelf te besturen.

Immaterieel cultureel erfgoed, knowhow en tradities

Wat hebben de volksmarkten, de Ducasse van Ath, de Doudou van Bergen of de biercultuur gemeen? Deze tradities vormen een "levend erfgoed" en drukken een deel van de Waalse identiteit uit. Deelnemen aan deze populaire evenementen is het behoud van onze cultuur.

 

Unesco-fietsroute: 500 km om het Waalse erfgoed te ontdekken

Ontdek op je eigen tempo in een of meerdere etappes, via de RAVeL en de knooppunten, de ontelbare rijkdommen van Wallonië op vlak van erfgoed en cultuur.

 

 

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden