Wallonië, land van kastelen: wandelingen en routes

Of ze langs het water liggen, te midden van een vlakte, of aan de rand van een klif, kastelen doen wegdromen... Met de auto, te voet of met de fiets, verken de kastelen van Wallonië en ontdek hun geschiedenis dankzij onze 6 boekjes.

Deze 6 boekjes bieden je verschillende tochten aan, afhankelijk van de regio. De Ardennen, de Maasvallei, de Oostkantons of het Groothertogdom, elk met zijn eigen specifieke kenmerken. Van het prinsessenkasteel tot de onneembare vesting, inclusief romantische overblijfselen, er is voor ieder wat wils. Eén ding is zeker, je vindt altijd een tocht die bij je past, of je nu gepassioneerd bent door geschiedenis, romantisch of sportief bent aangelegd of gewoon nieuwsgierig bent.

Download je boekje en ontdek de kastelen van Wallonië.

Van de vallei van de Lesse naar de Maas, sprookjeskastelen

Laat ons vertrekken voor een ontdekking van vier kastelen die thuishoren in de mooiste sprookjesboeken. Zij kijken uit op de vallei van de Lesse en de vallei van de Maas en bevinden zich in landschappen die behoren tot de meest bucolische en romantische van Wallonië.

De route van een Hertogdom, de sporen van een buitengewone burcht

Van Spa tot Raeren doorkruist deze route het grondgebied van het oude Hertogdom Limbourg: een land met een rijk verleden waar u een van de meest uitgestrekte wouden van België vindt.

Oostkantons, abdijen en kastelen die recht uit de middeleeuwen komen

Langs de heel prachtige route kunt u genieten van de ingebedde landschappen van de valleien van de Our en de gedempte sfeer van het Hertogenwald, waar zich kastelen verbergen die recht uit de middeleeuwen komen.

Langs de mooie Semois, de machtige vestingen uit de middeleeuwen

Deze mooie route brengt u naar de Burcht van Herbeumont, in het hart van het Ardense woud. Op het einde van het parcours ontdekt u de Burcht van Bouillon, die al duizend jaar zijn geschiedenis en schaduw werpt op het stadje.

Langs de Ourthe en Ardense kastelen

In de Ardennen werden burchten opgetrokken langs de vallei van de Ourthe om de toegang tot de vallei te controleren. De geschiedenis van sommige onder hen eindigde vaak in bloed en geweld. Andere werden dan weer verbouwd tot lustslot.

De vallei van de Maas, haar fantastische en romantische ruïnes

De vallei van de Maas brengt de bezoeker in een land met een uitgebreid erfgoed en een rijke geschiedenis. Met de ontwikkeling van steden zoals Dinant of Bouvignes kreeg de rivier een culturele uitstraling en werd een begeerd gebied. Hier en daar ontdekt men in de vallei romantische resten van burchten die ooit waakten over de scheepvaart op de rivier.