• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit museum in Nismes nodigt kunstliefhebbers om om verschillende aspecten van hedendaagse kunst te ontdekken via internationale collecties.

Een museum voor hedendaagse kunst

Het Museum van het Klein Formaat werd opgericht in 1981 door kunstliefhebbers die een zo groot mogelijk publiek wilden laten kennismaken met alle aspecten van de hedendaagse kunst. De zetel van het museum bevindt zich nu in het Regionaal cultuurcentrum 'Action Sud' in Nismes.

Een indrukwekkende collectie

Ontdek er meer dan 3.500 etsen, tekeningen, inktwerken, schilderijen, foto's, infographics. Deze collectie telt onder andere werken van Christo en Jeanne Claude, Antonio Segui, Ben, Stanislav Fijalkowski, Pol Bury, Gabriel Belgeonne, Jo Delahaut, Emir Dragulj, Jacques Charlier, Maurice Pasternak, Félix Roulin, Roger Somville, Humio Tomita, Luc Van Malderen, Sixten Haage, Gilbert Decock, Jephan De Villers, Jiri Kolar, Mig Quinet…

Een concept ten dienste van de kunst

Om de 2 jaar organiseert het Museum van het Klein Format een biënnale voor hedendaagse kunst. Meer dan 400 beeldende kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om een werk te maken op papier met een maximum grootte van een A4. Het museum organiseert ook regelmatig tententoonstellingen, activiteiten voor scholen of initiatiesessies voor volwassenen. 250 dagen per jaar is een permante tentoonstellingruimte open.

MUSEUMDORP TREIGNES

- 50%
op de individuele toegangsprijs voor volwassenen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2020 tot 31-12-2020

Aanbod geldig op basis van 2 betalende volwassenen in een museum naar keuze.
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2020 behalve evenementen, speciale dagen en animaties.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.

Centre culturel régional Action Sud6 ,Rue Bassidaine,5670Nismes
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden