In Stavelot zijn sommige van de gerechten goed voor het lichaam en kunnen ze helpen om er weer bovenop te komen na het carnavalsfeest! Andere zijn een echte traktatie aan het einde van de maaltijd.
L’eûrèye
Dit gerecht wordt speciaal gemaakt tijdens de Laetare. Het werd lang geleden al gesmaakt door de monniken van de abdij. Het is recentelijk weer tot leven gewekt en is een traditionele schotel tijdens de carnavalsperiode. Met de vele groenten, aardappelen, gerookt spek en worst geeft dit gerecht kracht aan de carnavalisten
De Tomme van Stavelot
Deze halfharde kaas wordt gemaakt van biologische rauwe koemelk. De korst wordt gewassen met peket, een jeneverbessenalcohol. Deze kaas is met zijn milde en romige smaak perfect aangewezen voor het afsluiten van een maaltijd.
La Pré Messire
Dit honingbier is de ambassadeur van de stad Stavelot. Gebrouwen door de brouwerij Grain d'Orge, heeft dit bier een amberkleur en een fruitige, bloemige geur. De enigszins bittere en kruidige smaak zal je bekoren.