Le Petit Gris, een speciale escargot

Le Petit Gris is niet zomaar een escargot en een culinaire specialiteit in de streek, het is vooral de mascotte van Namen. De legende zegt overigens dat de inwoners van Namen even traag zijn als slakken. In de omgeving, in Warnant en in Fernelmont, kweken slakkenkwekerijen de Petits-Gris die geserveerd worden in de plaatselijke restaurants...

Het Houppe- en Philomène-bier

In de onmiddellijke omgeving van Namen brouwen twee jonge brouwerijen bieren die de omweg waard zijn. De Houppe, van de Brasserie de l’échasse, valt in de smaak omwille van zijn lichte en evenwichtige bitterheid. De Philomène op zijn beurt wordt gebrouwen in de Brasserie du Clocher en valt op door zijn perfecte bitterheid, afgewerkt met een vleugje astringentie.

 

De aardbei van Wépion

Wie van aardbeien houdt, kan niet voorbijgaan aan deze variëteit met een onvergelijkbare smaak. De aardbei is al van oudsher gekend en wordt steeds bekender. In Wépion is de aardbeiteelt een traditie die tot op vandaag wordt verdergezet. 

Wat ze zo lekker maakt, is niet alleen de teelt in volle grond, maar ook de speciale lokale variëteit. Wil je meer weten? Breng dan aan bezoekje aan het Aardbeimuseum in Wépion.

 

Le Biétrumé: een karamel die niet aan de tanden blijft kleven

In 1954 verscheen deze typische Naamse gesuikerde specialiteit. Deze zachte karamel die niet aan de tanden kleeft wordt gemaakt op basis van gekookte slagroom en gegrilde noten. Le Biétrumé is verkrijgbaar in twee smaken die in de mond smelten: chocolade en boter. Welke kies jij?

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden