Om Namen te ontdekken, moet je de tijd nemen. Je geniet met volle teugen van haar erfgoed, de charme van haar steegjes, haar terrasjes en restaurants. Van de top van de Citadel tot aan de oevers van de Samber, de Waalse hoofdstad heeft je vele landschappen te bieden.

#Shopping #LangsHetWater #AlsKoppel

Het charmante Namen met haar citadel werd door Napoleon het "Mierrennest van Europa" genoemd.

Wandelen in Namen betekent door de charmante steegjes struinen, de tijd nemen om even halt te houden voor een boetiek of in een restaurant en 's avonds de dag afsluiten in de bioscoop of in het Théâtre Royal van Namen. Je ziet misschien op groot scherm een film van Benoît Poelvoorde of Cécile de France, allebei locals.

Minder bekend zijn Djoseph en Francwès. Ze zijn nochtans de waardige vertegenwoordigers van de stad en de bewakers van een van zijn symbolen, de escargot, ware mascotte van de Naamse bevolking en culinaire specialiteit van de streek.

Wist je dat?

 

De friet zou ontstaan zijn in Namen?  Hoezo?  Deze stad was in de 18e eeuw verzot op gefrituurde witte vis, gevangen in de Maas. Tijdens een zware winter was de rivier bevroren waardoor er niet kon gevist worden. Met de moed der wanhoop friteerden ze dan maar stukjes aardappel, gesneden in de vorm van een vis. Ze waren niet dom, die inwoners van Namen!

Wat je zeker moet bezoeken is de Citadel, het hoogste punt van de stad. Van boven op deze uitloper, beschut tegen een van de grooste forten van Europa, is het zicht op de de musts van je bezoek onvergelijkbaar. Er vinden ook heel wat feestelijke en sportieve evenementen plaats.

Terug naar het historische hart, op ontdekking naar enkele architecturale pareltjes: de Saint-Aubainkathedraal, het theater, het belfort... Vergeet je fototoestel niet mee te nemen, want je kan heel wat prachtige beelden schieten. Laat je verleiden door een favoriete activiteit, flaneer met z'n tweetjes door het oude Namen, ga wandelen langs de kaaien of trek eropuit naar een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving.