De Dinantse gastronomie vind je onder de vorm van wijn, bier, flamiche en couque de Dinant. De couque de Dinant  is heerlijk, maar probeer niet om erin te bijten want je riskeert je tanden er op te breken! De Flamiche dinantaise is makkelijker te proeven. En waarom zou je deze specialiteiten niet combineren met een kasteelwijn of een wulk?

Flamiche dinantaise

De Flamiche, een taart van Dinant, wordt gemaakt op basis van een boulette de Romedenne (een vette kaas), boter en eieren. Het recept zou ontsproten zijn aan de verbeelding van een boerin die gevallen was met een tas vol boter, eieren en kaas. Jaarlijks op 1 september wordt er een wedstrijd georganiseerd voor wie het meeste flamiches kan eten.

Vins du Château Bon Baron

Deze wijngaard, gelegen in de valleien van de Samber en de Maas, stelt een mooi assortiment wijnen voor die met respect voor de traditie en de omgeving geproduceerd worden. Ze vallen onder de benaming Côte de Sambre et Meuse. Je kunt de wijngaard bezoeken op afspraak.

Couques de Dinant

De befaamde Couques de Dinant zijn bekend omdat ze steenhard zijn. Gedurende het jaar nemen de koeken verschillende vormen aan, afhankelijk van het seizoen en van de festiviteiten. Het deeg wordt telkens gemaakt met 3 basisingrediënten: tarwebloem, honing en suiker. Een tip: probeer niet op de koeken te bijten. Je riskeert er jouw tanden op te breken! Laat de stukjes koek in je mond smelten als een snoepje.

Caracole

Caracole is een amberbier met een sterke hopsmaak. Het bier zal jou in vervoering brengen met zijn mooi gedoseerde bitterheid, zijn vleugje oranjebloesem, mokka en zoethout. In de brasserie Caracole wordt het bier nog steeds op traditionele wijze gebrouwen in koperen ketels die met hout verwarmd worden. Aarzel dus niet om dit levende museum te ontdekken!

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden