De vitoulet carolo is familie van de beroemde boulet liégeois. Hoewel hij toch heel anders is, is hij net zo populair bij de inwoners. De escavèche met zijn wat exotische naam, is dan weer een visgerecht dat je niet op het laatste moment kunt bereiden.

L’escavèche

Hoewel van Spaanse afkomst, werd de escavèche al snel een vaste waarde in Charleroi. Oorspronkelijk werd de bereiding gebruikt om vlees en vis te bewaren dankzij het azijn die het bevatte. Tegenwoordig is het een recept op basis van forel of paling dat ongeveer twee dagen na de bereiding koud wordt gegeten.

La Blanche de Charleroi

Dit witbier gemaakt van mout en tarwe ontstond in een 18e-eeuws monumentaal pand in de buurt van de abdij van Aulne (niet ver van Charleroi). Haar belangrijkste kenmerk is haar fruitige en dorstlessende smaak die doet denken aan sinaasappel, koriander en ananas.

De vitoulets

Vitoulets zijn gehaktballetjes die hun naam te danken hebben aan de snelheid waarmee ze kunnen worden gekookt. Ze konden perfect klaargemaakt worden in het geval een onverwachte gast op bezoek kwam. 

De gayette van Charleroi

Het is een kleine smeltende truffel die bedekt is met botercrème en omhuld met melkchocolade. Hij ziet eruit als houtskool en symboliseert de industriële geschiedenis van de streek.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden