De forel heeft het naar zijn zin in de Semois-rivier. In Bouillon is deze rijkelijk aanwezige vis een culinaire specialiteit die je terugvindt op de menukaart van plaatselijke restaurants. Proef ook andere lokale specialiteiten als kaas en koffie.

Forel van de Semois

Bouillon wordt doorsneden door de Semois-rivier waar forellen in grote aantallen zwemmen. De inwoners van Bouillon zijn dol op deze vis en hebben er zelfs een speciaal festival voor. Ben je op een ander moment in Bouillon, proef dan de vis in een restaurant in Bouillon of in de omgeving.

Le Croisé

Dit koekje is in 1996 bedacht toen herdacht werd dat 900 jaar geleden de eerste kruistocht werd ondernomen. Het lekkers draagt de beeltenis van Godfried van Bouillon. Het koekje lijkt op een speculaasje maar bevat minder suiker en wordt verkocht in een speciale koektrommel met een afbeelding van de burcht en de beroemde Godfried.

L’oeillet du Château

Onder deze nieuwsgierig makende naam schuilt een goed bewaard geheim dat te vinden is in de kelders van het kasteel. Deze harde, rauwmelkse schapenkaas komt tot rijping in het constante klimaat van 13 graden van de kelders.

La Bouillonnaise

In de Brasserie de Bouillon wordt dit donkere bier gebrouwen. Eenvoudig, rustiek en krachtig zijn zonder twijfel kenmerken om het bier te beschrijven. Het etiket is bedacht door ontwerper Roswell.

Dit vind je misschien ook leuk

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden