0Resultaten

Het jachtfeest viert het respect voor de natuur en de dieren, die onlosmakelijk met Bouillon verbonden zijn. Het publiek is altijd aanwezig. Bouillon is ook synoniem met gastronomie en gastronomische wandelingen. Dit alles in een uiterst aangename middeleeuwse sfeer.

Middeleeuws feest - 2e weekend van augustus

Duik in de middeleeuwen! Een weekend lang vind je voor het kasteel een historische reconstructie met een 20-tal kampen. Het programma bevat onder meer een optocht, een demonstratie kruisboogschieten, nagespeelde gevechten, middeleeuws feest en muziek.

Jachtfeest - 11 november

Het jachtfeest wordt gehouden ter ere van de jacht én ter ere van Ardennen. Je kunt kijken naar de stoet van broederschappen die bij de kerk hun paarden en honden laten zegenen. Ook is er een grote markt met seizoensgebonden producten en regionale delicatessen als honing, kaas, bereide maaltijden, bieren, aperitieven, champagne en sterke drank om ter plaatse te proberen of om mee te nemen.

Gastronomische wandeling - half september

Bouillon is trots op de streekproducten en wil dat graag delen met bezoekers. Zo is er deze gastronomische wandeling ontstaan die in september wordt georganiseerd. Tijdens de wandeling van ongeveer 10 kilometer ontdek je de mooiste landschappen van de streek. Onderweg proef je streekproducten zoals vleeswaren, kazen en biertjes.

Andere evenementen in Bouillon en omgeving: