0Resultaten

Bouillon wordt omgeven door de beboste heuvels van de Ardennen waar herten en everzwijnen leven. In bepaalde periodes wordt er gejaagd om de populatie is evenwicht te houden. In Bouillon is er dan ook een groots festival ter ere van de jacht. Bijzonder is het middeleeuws feest. Dat past natuurlijk wat sfeer betreft perfect in het historische kader van Bouillon. Actief zijn en lekker eten gaan hand in hand in Bouillon tijdens een culinaire wandeling.

 

Middeleeuws feest - 2e weekend van augustus

Duik in de middeleeuwen! Een weekend lang vind je voor het kasteel historische kampen zodat het lijkt of je in die periode rondloopt. Het programma bevat onder meer een optocht, een demonstratie kruisboogschieten, nagespeelde gevechten, middeleeuws feest en muziek.

Jachtfeest - 11 november

Het jachtfeest wordt gehouden ter ere van de jacht én ter ere van Ardennen. Je kunt kijken naar de stoet van broederschappen die bij de kerk hun paarden en honden laten zegenen. Ook is er een grote markt met seizoensgebonden producten en regionale delicatessen als honing, kaas, bereide maaltijden, bieren, aperitieven, champagne en sterke drank om ter plaatse te proberen of om mee te nemen.

Gastronomische wandeling - half september

Bouillon is trots op de streekproducten en wil dat graag delen met bezoekers. Zo is er deze culinaire wandeling ontstaan die in september wordt georganiseerd. Tijdens de wandeling van ongeveer 10 kilometer ontdek je de mooiste landschappen van de streek. Onderweg proef je streekproducten zoals vleeswaren, kazen en biertjes.

Ontdek alle evenementen rondom Bouillon: 

 

Vanaf

Type

Thema

Titel