0Resultaten

In de zomer herdenkt Bergen de bevrijding van de stad tijdens de oorlog van 1940-45 met een indrukwekkende verzameling van militaire uitrusting uit die tijd. In het voorjaar heerst er een heel andere sfeer met de Ducasse, die de inwoners van Bergen gedurende enkele dagen samenbrengt. De kunstenaars onmoeten elkaar in het najaar om de nieuwe talenten van de regio te ontdekken. 

De Ducasse van Bergen Mons - half mei/half juni

De Ducasse is een must voor liefhebbers van folklore. Dit eeuwenoude folkloristische feest is terecht erkend als UNESCO-werelderfgoed. Het evenement voltrekt zich in 4 fases: het ophalen van het schrijn met de relieken van Sint-Waldetrudis, de processie van de gouden praalwagen, de beklimming van de kasseihelling van Sint-Waldetrudis met de gouden koets en de Lumeçon, het gevecht tussen de heilige Sint-Joris en de draak. Een weekend lang kan je genieten van concerten, een fakkeltocht en een braderij.

Tanks in Town - augustus/september

Tijdens dit weekend wordt de bevrijding van de stad Bergen tijdens de Tweede Wereldoorlog in herinnering gebracht. De 3e divisie van Pantservoertuigen uit de VS, Tanks In Town, organiseert elk jaar een fantastische reünie van tankwagens. Vrachtwagens, jeeps en ook andere militaire voertuigen palmen dan het historische centrum van Bergen in.

Kunstenaarsparcours - oktober/november

Gedurende 2 weekends openen een tiental kunstgalerijen hun deuren voor het grote publiek. Ze stellen het werk van jonge kunstenaars uit de streek tentoon. Het ideale moment om de stad eens vanuit een artistieke hoek te ontdekken.

Ontdek alle evenementen in de omgeving van Bergen:

Vanaf

Type

Thema

Zoekwoord(en)