pdf

My, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

My in de Luikse Famenne, in de Calestienne, kalkzoomstreek Famenne, op de kruising van de Ardennen en de Condroz, heeft veel te bieden voor erfgoedliefhebbers en wandelaars.

Majestueus en levend

Het dorp verwelkomt je door een majestueuze ingang: een fantastische dreef met honderdjarige platanen die je naar de voet van de imposante kasteelhoeve uit de 18e eeuw brengen, machtssymbool van My tijdens de landherenperiode.

Levendigheid vind je ook in My, aangezien de oude school, gebouwd in 1840, vandaag nog steeds actief is, en veel leven, kinderkreten en vreugde in het dorp brengt.

Must see:

  • De Oude Linde: deze monumentale boom met een omtrek van bijna 4 m, geplant in het hart van het dorp, is ongetwijfeld de oudste en meest imposante dorpeling!
  • De Kerk van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd: terwijl de meeste huizen in My gebouwd zijn met kalkblokken, is dit indrukwekkende 19e-eeuwse gebouw gemaakt met bakstenen.
  • De vierkante Gillard-hoeve en haar fantastische poorttoren, voormalig bijgebouw van het kasteel: een ander bewijs van het belang van My in de voorbije eeuwen.

Wat te doen in My?

  • Voor de nieuwsgierigen: wandeling doorheen de straatjes op zoek naar verborgen wonderen van het kleine erfgoed (straatlamp in qmeedijzer, een gietijzeren pomp die nog steeds zeven kalken waterbakken voedt waar de dieren ooit kwamen drinken...)
  • Voor de sportievelingen en hun gezinnen: tijdens de vele wandel- en fietstochten ontdek je zowel de gebouwen als de mooie streek.
  • Elke 1e mei organiseert My de Lentemarkt: duizenden bezoekers trekken door de straten van My, de kunstenaars en ambachten tegemoet.

Bezoek je binnenkort My? Download dan de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.