• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Ga een paar dagen autovrij op stap! Met de industriële sfeer van Charleroi, de middeleeuwse charme van Thuin en de natuurlijke rijkdom van Erquelinnes, zal de vallei van de Haute-Sambre je blijven verbazen...

Hoe werkt het?

Je uitstap begint en eindigt aan een treinstation. Je verplaatst je te voet of per fiets tussen de stations. Combineer je uitstap zoals je dat zelf wilt: op je eigen ritme, volgens je interesses, je bezoeken, je verblijven...

De route

Stad van vertrek van deze route is Charleroi. De stad die vroeger verguisd werd, is aan een geslaagde reconversie bezig. Charleroi dat een rijk industrieel verleden heeft, is vandaag een trendy bestemming!

Thuin, van haar kant, heeft haar charme te danken aan de sporen van haar middeleeuwse verleden: haar belfort dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, haar smalle straatjes en haar hangende tuinen die erkend zijn als onderdeel van het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië .

De laatste etappe van deze reis is het landbouw- en bosgebied van Erquelinnes. Het biedt een diversiteit aan landschappen en een verrassende architecturale rijkdom!

De kaart

Hieronder vind je een kaart die elke sectie (te voet of op de fiets) in detail weergeeft. Klik op de vlag van de sectie waarin je geïnteresseerd bent en je komt op een nieuwe pagina met een aanklikbare gedetailleerde kaart, een GPX-bestand en de activiteiten en accommodaties die op je route te vinden zijn. 

 

 

Op ontdekking

Blijven slapen

Download je reisgids en vind de activiteiten en restaurants die je niet mag missen, maar ook goede tips voor picknicks en het proeven van lokale specialiteiten!

 

Contact

Informatie :

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden