Waterloo, twee eeuwen geschiedenis

18 juni 1815 eindigt met de nederlaag van Napeolon Bonaparte tegen de troepen van Wellington en Blûcher. Het is trouwens deze laatste die Waterloo in de geschiedenisboeken zal zetten, want hij tekende zijn overwinningsbericht in zijn hoofdkwartier. De gevechten vonden echter plaats in verschillende gemeenten van Waals-Brabant: Lasne, Braine-l'Alleud, Genappe.

#Geschiedenis #Shopping #MetJeGezin

Vandaag ziet het slagveld er voor de bezoekers uit zoals 200 jaar geleden. Je wordt uitgenodigd om in de voetsporen te treden van de mannen die geschiedenis hebben geschreven. Er wachten je verschillene haltes:

Waterloo biedt ook ontspanning en plezier met zijn golfbaan en wandel- of fietspaden voor sport- en natuurliefhebbers. Het is ook een bevoorrechte plek om de hele provincie Waals-Brabant te verkennen, die je zoveel te bieden heeft, of zelfs om een uitstapje te maken naar Brussel via het prachtige nabijgelegen Zoniënwoud.

Shoppingfans zullen er ook hun gading vinden, want de stad heeft maar liefst 700 winkels. Lekkerbekken genieten van een heerlijke suikertaart of een goede Waterloo gebrouwen op de boerderij van Saint-Jean, waar de gewonden in 1815 werden behandeld.

Waterloo blijft je verbazen…